4 en 5 februari 13.00 – 17.00 uur
Gast: Marian Sturkenboom, sieraden
Marian is op beide dagen aanwezig

Het begint met de schoonheid van materiaal.
Het materiaal vinden ... ontdekken … ideeën combineren ... zoeken naar vorm en techniek is voor haar een rondgaand proces. Van begin tot eind kan ze de regie houden want het bijzondere gebeurt allemaal onder haar eigen handen. Daarom is het voor haar belangrijk om het grootste deel van het proces in haar werkplaats te laten plaatsvinden.

Materialen als staaldraad, nylondraad, verschillende metalen, siliconenrubber, hars en objecten uit de natuur zijn bronnen voor haar werk.

Transparantie, lichtheid en ruimte creëren in ontwerp en/of materiaal zijn een terugkerende waarde. Het maakt de drager onderdeel van het sieraad.

Voor de serie “Perfect-day” gebruikt ze vormen uit de natuur als mal. Het siliconenrubber mengt ze met een weinig pigment en combineert dit evt. met andere materialen waaronder halfedelstenen.

Ze maakt o.a. holle lichte kralen met een knipoog naar de parelketting. Het (half)transparante siliconenrubber en de diverse pigmenten dragen bij aan de ietwat vreemde magische sfeer die het sieraad uitstraalt. Dit krijgt dan weer een eigen natuur…gewoon voor een mooie dag… of het verlangen ernaar.

Marian Sturkenboom sieraden
www.mariansturkenboom.nl

Petra Bouman porselein
Bellinkstraat 35
4331 GV Middelburg
www.breekbaarwit.nl

bigpearls part72 Marian Sturkenboom rose lotus Marian Sturkenboom