nlenfrdeitesuk

 

Vacature voor vrijwilliger bij de Kunst- en Cultuurroute Middelburg

kcrmDe Kunst- en Cultuurroute organiseert elke eerste zondag van de maand ( an 13.00 tot 17.00 uur) een rondgang langs 35 galeries, ateliers en musea in de binnenstad van Middelburg.

Belangstellenden kunnen de route van onze site downloaden maar er zijn ook brochures en folders beschikbaar om uit te delen. Deze liggen bij ruim 100 adressen in Middelburg
(hotels/cafe's/winkels etc.).

Sinds 1 jaar hebben wij een samenwerkingsverband met de VOM ( Vereniging Ondernemers Middelburg). Zij stellen ons maandelijks ‘Het Lokaal’ aan het Zusterplein ( achter ING bij de openbare fietsenstalling) ter beschikking. In ‘Het Lokaal’ geven wij jonge kunstenaars de gelegenheid een kleine expositie te houden.

Naast expositieruimte fungeert ‘Het Lokaal’ ook als vertrekpunt van de route. Vandaar dat er op de 1e zondag van de maand (m.u.v. januari) ook een informatiepunt met folders en brochures ingericht wordt en kunnen voorbijgangers en mensen die er hun fiets stallen, er vragen stellen over de route.

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger/vrijwilligers die gastheer of gastvrouw tijdens de opening op de eerste zondag van de maand in ‘Het Lokaal’ willen zijn.
Kennis van kunst is zeker geen must, maar als je een beetje kunt sparren met in kunst geïnteresseerde bezoekers, dan is dat zeker een pre.
Belangrijker is, dat de vrijwilliger op een prettige en inspirerende wijze bezoekers van ‘Het Lokaal’ ontvangt en te woord staat.
Het pro- actief benaderen van toevallige passanten en mensen die van de fietsenstalling gebruik maken om hen op de route te wijzen en brochures en folders uit te reiken wordt zeer op prijs gesteld.

Het gaat dus om 11 keer per jaar een zondagsmiddagsessie met een tijdsspanne van 4 uur per keer.

Wij gaan graag een vrijblijvend gesprek aan met kandidaten die zich voor deze vrijwilligersfunctie aanmelden.

Heb je interesse laat het ons dan weten in een mailtje aan secretariaat@kunstroutemiddelburg.nl.