boekenstad.23MIDDELBURG BOEKENSTAD,

dat betekent toch BOEKENMARKT?
Je ziet ze al vroeg uit de trein stappen, katoenen tasjes strijdvaardig paraat, de echte boekenneuzers die zich linea recta naar de markt spoeden.
Maar er is zoveel meer te doen rond het boek op 7 mei...

Scenes aan de voordeur.

De kunstroute (34 deelnemende ateliers en galeries) staat de hele middag, van 1 tot 5, in het teken van (bijzondere) boeken en grafiek. Er zijn speciale tentoonstellingen, drukdemonstraties, boekpresentaties en verschillende (gast)lezers geven het boek een stem: de kunstroute leest voor. Op de stoep, maar ook binnen.
Horen, zien en lezen in de binnenstad (en een beetje daarbuiten) in veel variaties. Tussen humor en ernst.

Hoe klinkt nou een boek (en soms een hoed...)? Welk gedicht zou ik willen horen? Gaat dit over kunst? Hoe verbeeld je een filosofisch probleem? Is het daar vlaggetjesdag? Tekenen voor de krant, hoe doe je dat?
De antwoorden op die, en meer, vragen vind je aan en achter die voordeuren waar de kunstroutevlag uithangt en waar die scenes zich afspelen.

 

De Drvkkery, RVDK art & design (René van der Klooster), Atelier 28 (Andrea Cook), Etty Hillesum Huis, Juul Kortekaas, Middelburg Schilderkunst (Wieteke Hendrikx), Atelier Sandra van der Meulen, Cultuurhuis Kuiperspoort, Atelier Nanky de Vreeze, Atelier Toos van Holstein, Porseleinatelier Petra Bouman, de roofprint pers (leni van den berge), Goudsmid Bert van Wijk, Atelier Riet Wullems, Atelier Joke Apner, Atelier Blauwe Hope (Anne de Kam), Atelier Hoed Gezien (Hanny Mallekote)

 

Niet alle deelnemers aan de route doen ook mee met het boekenprogramma. Maar ook op die adressen is veel te zien word je met open armen ontvangen.

Kijk voor uitgebreide informatie op www.kunstroutemiddelburg.nl en op de websites van de deelnemers. Of kom naar de informatiekraam van de kunstroute op de boekenmarkt.

 

Steffen Brinkhaus van Allyourz heeft van vier van onze deelnemers een videoportret gemaakt.

 

 

 allyourz2