nlenfrdeitesuk

ontmoetingen 1Grafiek22 in Zeeland begint bij de KUNSTROUTE

Met het Lokaal, de Drvkkery, René van der Klooster, Atelier28, CBK/kunstuitleen, SmithArt, Cultuurhuis Kuiperspoort, Print op het witte Paard, Kleuren Taal, Petra Bouman, Nanky de Vreeze, Toos van Holstein, Bert van Wijk, Riet Wullems, Joke Apner, GalerieT, VirusGrafiek & de roofprint pers.

De grafiektriennale is er weer, voor de vierde keer, en dit keer met het thema ‘ontmoeten’. Drie maanden (van sept. tm nov.) gonst het in Nederland van de grafiek: tentoonstellingen, workshops en presentaties, met een veelheid aan technieken.

De opening van het zeeuwse programma wordt in Middelburg gevierd, tijdens de kunstroute op 4 september. Van 13.00-17.00 uur wordt op 18 adressen aandacht aan grafiek besteed. Er zijn speciale eendagstentoonstellingen en de grafici binnen de route laten eigen werk zien, van linosnede en ets tot mezzotint en digitaal grafisch ontwerp. Je kan zelf aan de slag in een workshop bij ‘Print op het witte Paard’ en er is informatie over komende tentoonstellingen, workshops en cursussen.

Mede-organisator VirusGrafiek (platform voor de grafische kunsten in Zeeland) rijdt met de bakfiets van Sjakies chocolademuseum door de stad om drukdemonstraties te geven: 13.00 uur Vismarkt, 14.00 uur Markt (voor boekhandel de Drvkkery), 15.00 uur CBK aan deBalans, 16.00 uur Abdijplein (bij het Zeeuws Museum). Dit laatste onder voorbehoud ivm afbouw nazomerfestival.

En er is een speciale gast: GalerieT aan de Vismarkt. Eigenaresse Lia Hector is een van de oprichters van de kunstroute en heeft altijd veel grafische kunstenaars in haar ‘stal’. Hoewel ze een paar jaar geleden de kunstroute vaarwel zei (niet open op zondag betekent meer vrijheid, maar zeker niet het einde van de galerie!), wil ze nog graag 1 keer de deur tijdens de route open en haar grafici in het zonnetje zetten.

Algemene informatie over de grafiekroute en het verdere Grafiek22 programma is te vinden bij de roofprint pers in de Bellinkstraat, het grafiekhart voor de dag. Er zijn voorproefjes te zien van o.a. de tentoonstellingen rond Harry van Kruiningen, die 5 september beginnen en van de ‘Priority’ postzegeltentoonstelling, die in oktober bij de roofprint pers te zien is. En natuurlijk ook de boeken en prenten van de roofprint pers zelf.

Kunstroute Middelburg, VirusGrafiek en de roofprint pers wensen je een mooie ‘drukke’ dag.

www.kunstroutemiddelburg.nl
www.virusgrafiek.nl
www.grafiek22.nl
Grafiek22 is een initiatief van de stichting Grafein. ( www.grafein.nl )