nlenfrdeitesuk

brugwachtershuisje1Op zondagmiddag 4 december presenteren musici van Ty Zeeuws Kamerorkest hun mooiste muziek aan het winkelend publiek op verrassende locaties verspreid over de binnenstad.

In ‘Het Lokaal’ aan het Zusterplein 8 pakt de bekende Middelburger Peter Christ stevig uit met zijn expressieve en persoonlijke kunstwerken. Hij trekt zich daarbij niet veel aan van bestaande wetten en experimenteert met zijn materiaalkeuzes. Zo behoudt hij zijn eigenwijze en diverse visie.

Of bezoek goudsmit Bert van Wijk, die precies 35 jaar geleden aan de Koorkerkstraat 10 zijn atelier vestigde. Hij ontwerpt er de mooiste sieraden, vaak met een humoristische twist en schenkt u er graag een persoonlijke anekdote bij.

Om 4 uur wordt u getrakteerd op het concert ‘Spetterende Bronnen’ van violiste Emma Breedveld en Omar Molo, gitaar en zang, bij SmithArt aan de Singelstraat 13.

En bij Cultuurhuis Kuiperspoort kunnen kinderen van 5 tot 95 jaar die middag terecht om met klei, wilgentakken en vilt een origineel cadeau of surprise te maken onder professionele begeleiding van hun kunstdocenten.

U vindt bij de deelnemers van de route vast dat ene bijzondere Sinterklaas- of kerstcadeautje voor uw geliefden, familie, vrienden of collega’s. Gekocht of zelf gemaakt!

Tot slot wordt u om 6 uur bij het brugwachtershuisje op de Schroebrug getrakteerd op het bijzondere lichtkunstwerk in de reeks SPOT ON! van stichting Brugwachtershuisjes. De dichtregel wordt officieel onthuld door wethouder cultuur Eduard Smit en is opgeschreven door stadsdichter Aschwin van den Abeele. U bent daarbij van harte welkom.