nlenfrdeitesuk

De Zeeuwse Kunstkring presenteert:

Helma HulscherHelma Hulscher
Vertrekkend vanuit het landschap komt Hulscher tot beelden/schilderijen, waarin kleur, compositie en tekens het overnemen van de waarneming en de representatie. Zo ontstaat er in haar werken een nieuwe beeldende realiteit. Volledig abstract worden de werken niet; er blijft altijd een referentie naar de werkelijkheid. Schilderen is voor Hulscher een manier om visuele beelden te verwerken en om tot een ‘omschildering’ te komen.

 

miemsMiems van Citters
Citters maakt abstracte beeldhouwwerken, meest in hardsteen, die dikwijls op vormen van vruchten en schelpen zijn geïnspireerd; daarnaast maakt zij veel portretten in opdracht. Haar schilderijen omvatten vooral stillevens (veel bloemstukken) en landschappen in impressionistische trant met een harmonisch helder coloriet.

 

MichielMichiel Hermsen
Kenmerkend voor de schilderijen van Hermsen is het gebruik van pure geometrische vormen en een minimum gebruik aan kleuren om een optimaal resultaat te bereiken. Vormen worden repeterend gebruikt in zowel vlakken als lijnen zonder overheersend te zijn of scherp te contrasteren. Het laat zich het best beschrijven als een vorm van herkenning of, met andere woorden, de realiteit van het schilderij is niet feitelijk of van voorbijgaande aard, maar ligt besloten in het kijken zelf.

 

Ben GameBen Game
In het werk dat Game maakt, wordt hij geboeid door het figuratieve. Met name de mens zittend of als portret. Het werk moet een bepaalde botheid in zich hebben. Het mag eigenlijk niet te mooi worden in zijn ogen. De ruwheid mag daardoor niet te af zijn, maar te weinig werkt ook niet. De spanningsboog is precies genoeg. Game werkt met het thema verdwijnen/verschijnen. Hij maakt zijn tekeningen in boeken en de schilderijen met acryl- en olieverf op doek.

 

In juli is er een expositie met werk van Helma Hulscher en Miems van Citters.
In augustus exposeren Michiel Hermsen en Ben Game hun werken.
Meer informatie vindt u op www.galeriegerritse.nl

openingstijden vrijdag en zaterdag en de eerste zondag van de maand van 13.00 - 17.00