instagram57facebook 

affiche boekenstadMIDDELBURG BOEKENSTAD 2024

Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Ook de vrijheid om eens lekker in de boeken te duiken. Op de Middelburgse Markt is een grote boekenmarkt, waar je misschien wel dat ene boek vindt dat je al zo lang zoekt. De kunstroute sluit aan met een speciaal boekenprogramma op 10 adressen in de binnenstad en 1 net daarbuiten.

Er zijn tentoonstellingen rond bijzondere boeken (vaak handgemaakt in kleine oplage) en prenten in verschillende druktechnieken (etsen, lino’s, steendrukken en risoprints) en er is ‘smorgens al een lezing over Vivaldi en Venetië n.a.v. een nieuw boek van André Romijn.
Ook zijn er weer ‘scenes aan de voordeur (en ook daarachter)’, want de kunstroute leest ook dit jaar weer voor. Korte verhalen en gedichten en wie weet bedenk je zelf wel een limerick bij Petra Bouman.

Kom kijken en luisteren dus en laat je inspireren. Ontdek wat er zich achter al die voordeuren afspeelt.

De deelnemers:
De Drvkkery, Atelier28, Middelburg Schilderkunst, atelier Sandra van der Meulen, atelier Toos van Holstein, Porselein atelier Petra Bouman, de roofprint pers, atelier Riet Wullems, atelier Joke Apner, atelier Hoed Gezien en Kunsthuis André.

Op de informatiestand op de boekenmarkt vindt u uitgebreide informatie over de deelnemers.

n.b. Niet alle deelnemers aan de kunstroute doen mee aan het boekenprogramma. Maar ook op die adressen wordt je natuurlijk gastvrij ontvangen.


 

“Terugkeren tot de wortels, dat is stilte,
teruggaan naar het wezenlijke.” (Lao-Tse)

Verbeelden van stilte is de titel en het thema van de tentoonstelling met werk op papier van Kees van de Ven. Niet de statische stilte van een plek of moment, maar de dynamische stilte die groeit in het proces van uiterst geconcentreerd werken. Een intensief prces dat intense beelden voortbrengt, een meditatieve manier van werken om het wezenlijke te bereiken: innerlijke stilte, innerlijke vrijheid, bron van hoop.
De locatie is nieuw: de eeuwenoude Engelse Kerk aan de Bodenplaats. Eind vijftiende eeuw gebouwd als kloosterkapel. Een eeuw later ingericht als tapijtwerkplaats, waar de beroemde gobelins uit het Zeeuws Museum zijn geweven. Een deel van het klooster werd later ingericht als Simpelhuys, krankzinnigeninrichting. Nu wil de beheerder de gebouwen een nieuwe maatschappelijke bestemming geven. Deze tentoonstelling is een eerste aanzet.
Op 3 maart en 7 april is de locatie voor het eerst onderdeel van de Kunst en Cultuurroute Middelburg.

kees1

kees2