instagram57facebook 

affiche boekenstadMIDDELBURG BOEKENSTAD 2024

Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Ook de vrijheid om eens lekker in de boeken te duiken. Op de Middelburgse Markt is een grote boekenmarkt, waar je misschien wel dat ene boek vindt dat je al zo lang zoekt. De kunstroute sluit aan met een speciaal boekenprogramma op 10 adressen in de binnenstad en 1 net daarbuiten.

Er zijn tentoonstellingen rond bijzondere boeken (vaak handgemaakt in kleine oplage) en prenten in verschillende druktechnieken (etsen, lino’s, steendrukken en risoprints) en er is ‘smorgens al een lezing over Vivaldi en Venetië n.a.v. een nieuw boek van André Romijn.
Ook zijn er weer ‘scenes aan de voordeur (en ook daarachter)’, want de kunstroute leest ook dit jaar weer voor. Korte verhalen en gedichten en wie weet bedenk je zelf wel een limerick bij Petra Bouman.

Kom kijken en luisteren dus en laat je inspireren. Ontdek wat er zich achter al die voordeuren afspeelt.

De deelnemers:
De Drvkkery, Atelier28, Middelburg Schilderkunst, atelier Sandra van der Meulen, atelier Toos van Holstein, Porselein atelier Petra Bouman, de roofprint pers, atelier Riet Wullems, atelier Joke Apner, atelier Hoed Gezien en Kunsthuis André.

Op de informatiestand op de boekenmarkt vindt u uitgebreide informatie over de deelnemers.

n.b. Niet alle deelnemers aan de kunstroute doen mee aan het boekenprogramma. Maar ook op die adressen wordt je natuurlijk gastvrij ontvangen.


 

pakhuis 22Over Carla Kersteloo en haar werk.
Fotografie is een van mijn grote passies. Mijn foto's weerspiegelen de schoonheid van de natuur, mensen en culturen, maar zijn tevens een ode aan de diversiteit van leven in het algemeen. Met mijn werk probeer ik de kijker nieuwsgierig te maken door belangstelling te wekken voor een thema, mensen met andere ogen te laten kijken naar de wereld om ons heen.

‘Juwelen uit de Zee'
Achter de dijk op het strand, de plek waar prachtige kwallen aanspoelen, Juwelen van de zee. Door hen centraal te stellen in mijn werk wil ik de aandacht vestigen op het bijzondere van het gewone. De schoonheid van de kwal, gewoonlijk als vies, lelijk en gevaarlijk ervaren, naar boven halen, als een mooi juweel op het strand.
Elke kwal is uniek in zijn soort. Ik beeld ze uit als schitterende juwelen, metaforen van leven en van dood.