OPEN HUIS BIJ ALLE DEELNEMERS EN 'VAN KLASSIEK TOT POPULAIR'

Kunst- en Cultuurroute Middelburg
Datum: 7 april 2019 13:00 - 17:00

Op 7 april vindt alweer de derde Kunst- en Cultuurroute plaats in het jaar dat wij ons 20-jarig jubileum vieren. Vanzelfsprekend openen al onze deelnemers hun deuren voor u. We hebben in april echter ook het thema 'van Klassiek tot Populair'! Dit betekent dat u op wel zeven adressen naar muziek kunt luisteren van allerlei soorten en voor verschillende smaken.

In samenwerking met de muziekschool ontvangen wij het blokfluitensemble Alma del Core, de 2 pianisten Amber en Carmen Mertens en de singer-songwriters Tricycle. Daarnaast ontvangen wij het kwartet Quattro Voci,  pianiste Karin de Boef en ensebles in wisselende bezetting en met divers repertoire van CSW Bestevaer Vrijeschool.
Onderstaand vindt u het schema met tijden en locaties, maar we nemen ook uitgebreid de ruimte om onze muzikale gasten aan u voor te stellen. 

Alle routedeelnemers zijn open op 7 april tussen 13 – 17 uur. 
Download de plattegrond met alle deelnemers van de kunstroute! Verder oriënteren op overige kunstroutedeelnemers? Klik dan hier.


schema7aprilkcrm

Blokfluitensemble Alma del Core


blokfluitkwartet alma del core
Muziek uit de Renaissance & Barok tot speciaal voor blokfluitensemble Alma del Core gearrangeerde Argentijnse tango’s, Ierse folk en Nachtliederen staan op het repertoire. Soms zoekt het ensemble voor de hand liggende en soms juist onverwachte combinaties met zang, verhalenvertellers of andere instrumentalisten. Natuurlijk soleert het ensemble ook zelf in steeds weer verrassende blokfluitprogramma’s. Destijds begonnen als onderdeel van het ensemblespel van de Zeeuwse Muziekschool, wordt het ensemble nog steeds door haar ondersteund. Sinds de oprichting staat het onder leiding van Marja Smet. Het ensemble bestaat uit: Marlies van Eenennaam, Anne Marie de Beer, Judith Koppejan en Marja Smet.
Speciaal tijdens “Van klassiek tot Modern” speelt blokfluit ensemble Alma del Core om 14.00 uur én om 15.00 hun halfuur durend programma “Wals en zo” bij KCRM routedeelneemster Toos van Holstein, Korendijk 56.

Tricycle

tricycle door Marcel Krijsgsman Tricycle - Foto: Marcel Krijgsman

Tricycle is een singer-songwriting band uit Middelburg. Het ensemble is een uit de hand gelopen projectje van de muziekschool, één nummer werden er al gauw meer. Al ruim twee jaar maken vier jongeren samen muziek en treden ze op op festivals als EEF en Klomppop en door heel Zeeland in café’s, winkels en poppodia. Januari 2019 kwam hun grote droom uit: een optreden in poptempel Paradiso. En nu op weg naar meer!

Tricycle bestaat uit zangeres en gitarist Noëlle Sallent (16), gitarist Vera van der Heijden (16), gitarist Eva Mallekoote (17) en last but not least Robbert van Deemter, percussionist (18).
Als enigste zijn de optredens van Tricycle op twee verschillende locaties:
Om 14.00 uur zijn ze te beluisteren bij Atelier Sandra van der Meulen, Spuistraat 6 en om 15.00 uur bij Atelier Blauwe Hope, Seisweg 78.

Amber en Carmen Mertens

Amber en Carmen Mertens
Zusjes die beiden voortreffelijk piano spelen. Dat is wel heel bijzonder! U kunt van hun prachtige pianospel genieten tijdens het doorlopende optreden tussen 14.15 uur en 15.30 uur bij KCRM deelneemster Expostieruimte Koepoortstraat aan de Koepoortsttraat 6.

Carmen Mertens
Carmen Mertens is 8 jaar en zit in groep 5 van OBS de Moolhoek in Kapelle. Ze is begonnen met pianoles aan de Zeeuwse Muziekschool toen ze 5 jaar was. Dit is haar eerste jaar in de talentenopleiding. Ze heeft les van Dies van den Berg, dat vindt ze erg leuk. Carmen houdt van klassieke muziek, bijvoorbeeld van Mozart en Beethoven. Carmen’s andere hobby’s zijn paardrijden, wedstrijdzwemmen en skiën.

Amber Mertens
Amber Mertens is 15 jaar en zit in de vijfde klas van het tweetalig VWO op het Pontes Goese Lyceum. Ze speelt sinds haar 6e jaar piano en neemt voor het 8e jaar deel aan de talentenopleiding. Eerder had ze les van Henny van Eersel, Rien Balkenende en nu van Dies van den Berg. Ze speelt het liefst muziek van Chopin, maar ook muziek van Schubert, Mozart en Wibi Soerjadi speelt ze graag. Jaarlijks neemt Amber deel aan de 3-daagse Summercourse bij Wibi Soerjadi waar ze les van hem krijgt. Andere hobby’s van Amber zijn net als bij haar zus paardrijden, wedstrijdzwemmen en skiën.

QUATTRO VOCI - klassiek zangkwartet

Quattro Voci
QUATTRO VOCI neemt u mee op een kleine reis door de muziekhistorie van Byrd tot Tavener met het programma ´Lijden en Verlossing'. Hierbij wordt beroemde vocale Passie- en Paasmuziek uit enkele tijdvakken van de Westerse muziekcultuur aangeraakt.
Byrd en Palestrina presenteren de Renaissance, Mozart de Klassieke tijd, Tjaikovsky en Stanford de Romantiek en de moderne tijd (20e/21 eeuw) wordt vertegenwoordigd door Severac en Tavener.
Naast liturgisch-spirituele muziek dat door middel van Motetten uit diverse stijlperiodes het grootste gedeelte van dit programma vormt, worden ook wereldlijke aspecten van ´Lijden en Verlossing´ niet vergeten. Deze worden door middel van de volkse geloofsbeleving bezongen in ´The crown´ van Tsjaikovsky, ´When Mary.. van Stanford en ´The Lamb´ van Tavener.

Quattro Voci zingt in de historische Oostkerk aan het Oostkerkplein. Ze verzorgen er twee optredens van elk een half uur aanvang 13.30 en 14.15 uur.

Ensembles Voortgezet Vrijeschool

expovvvz hoedgezien
Leerlingen van CSW Bestevaêr Vrijeschool uit Vlissingen exposeren en musiceren bij Hoed Gezien. Dat deze leerlingen niet alleen creatief maar ook muzikaal zijn kunt u zelf beoordelen tijdens uw bezoek aan het atelier. Een 45-tal leerlingen hebben onder begeleiding van docent Hanny Mallekote hoeden en tassen gemaakt van uiteenlopende materialen en presenteren die op 7 april. Een aantal van de leerlingen zorgt bij deze bijzondere expositie voor de muzikale omlijsting in wisselende bezetting en met divers repertoire.
Hoed Gezien, Nadorstweg 38 heeft deze zondag voor de gelegenheid extra ruime openingstijden van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Powered by iCagenda

Belééf Kunst & Cultuur

Blijf op de hoogte!

U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondagmiddag van de maand bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van januari.

Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan de gegevens op de contactpagina.

De Jong One!

© 2013-2019 Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg