instagram57facebook 

04 Atelier28

In atelier 28 kunt u de werken zien van Andrea Cook en Francesco Antonietti. Zij werken 16 jaar samen als kunstenaars in Zeeland. Het atelier is gespecialiseerd in kunst in opdracht en heeft tevens een galerie met werken van hen tentoongesteld. Naast olieverven en aquarellen treft u er etsen aan. Regelmatig worden demonstraties gegeven hoe etsen gemaakt worden. Ook is er een hoekje ingeruimd met kunst als cadeautje: veelal Zeeuwse taferelen met kleine prijsjes.

 

Olieverven, aquarellen, etsen, demonstraties & kunstcadeautjes

 

 

Francesco Antonietti, geboren op 14 december 1950 te Aerdenhout, studeerde af in de vakken Tekenen en Kunstgeschiedenis aan de Akademie te Eindhoven.

Sinds 1976 legt hij zich , naast olieverf-schilderijen, intensief toe op het etsen : 'Een heerlijke techniek met een vleugje mystiek; de combinatie van technische aspecten en artistieke mogelijkheden spreekt mij aan. Etsen is zeer arbeidsintensief en er kan van alles misgaan; dat is tegelijkertijd ook de charme.'

Tot nu toe heeft hij 160 verschillende etsplaten vervaardigd, in opdracht van bedrijven, gemeentes en particulieren.

 

Andrea Cook komt uit Engeland alwaar ze architectuur heeft gestudeerd aan de Universiteit van Sheffield. Sinds 2003 werkt ze echter fulltime als kunstenares in Zeeland. Andrea wordt geïnspireerd door de kracht van eenvoud en het subtiele spel van kleuren in de natuur. De kust en de zee komen vaak voor in haar schilderijen en etsen.

De laatste jaren heeft het water haar ook steeds getrokken in de vorm van openwater-zwemmen en dan ook in de winter; het kleurenlandschap niet alleen ervaren als toeschouwer maar om het te beleven. Letterlijk om er in te duiken. Deze ervaring is duidelijk terug te zien in enkele van haar werken.

 

10
9
8
7
5
4
3
image2
image3

 

 

spijkerbrug_middelburg_wieteke_hendrikx

 

 

image1

 

image0

 

Adres

Atelier28
Lange Noordstraat 44
4331 CE Middelburg
Tel: 06 38 90 44 26

 

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en op afspraak.
Tevens iedere 1e zondag van de maand van 13.00-17.00 uur tijdens de Middelburgse kunst- en cultuurroute.

 

 


 

 Alle getoonde foto's zijn eigendom van Atelier 28