nlenfrdeitesuk

23 Atelier Toos van Holstein

Schilderijen

van Toos

vertonen een

herkenbare

wereld maar

schrijven

niet voor wat

je er in moet

zien

De ‘figuurlijke kunst’ van Toos van Holstein


Toos van Holstein (1949) exposeert haar schilderijen, bronzen en digitale kunst al vele jaren in galerieën in diverse landen (Nederland, België, Frankrijk, Italië, Engeland, USA). Naast diverse nominaties voor de verkiezing van Kunstenaar van het Jaar was ze in 2016 Nederlands Briljanten Kunstenaar.

Schilderijen van Toos van Holstein vertonen een herkenbare wereld maar schrijven niet voor wat je er in moet zien. De eigen fantasie kan ongeremd haar gang gaan. Daarom noemt ze haar werk ook niet figuratief maar ‘figuurlijk’.

Toch is in elk schilderij een eigen idee, ervaring of emotie verwerkt, veelal afkomstig uit de literatuur, uit haar directe omgeving of van haar verre reizen. Zo creëert Toos van Holstein een uniek oeuvre met een geheel eigen wereld.

In dat oeuvre passen ook nog diverse andere kunsttechnieken. Zo creëerde ze reeksen steendrukken voor de illustratie van nieuwe Franstalige uitgaven van o.a. de middeleeuwse Divina Comedia van Dante en de duizenden jaren oude verhalen uit de Ilias en Odyssee van Homerus. Ook maakt ze graag aquarellen en bouwt ze beelden op uit was en natuurlijke materialen. Die worden dan later gegoten in brons, aluminium of kunststof. Daarnaast is ze een van de weinige Nederlandse kunstenaars die op het plaatmateriaal alu-dibond digitale beelden nog eens extra bewerkt met olieverf.

 

O904Happyhour3
B05Pinklady3foto2
O727Zocalo3
O482PEN3
O744Destination3
O514Citylife3
O397Amanthes3
O828Dameblanche1
 

 

 

 

Adres

Atelier Toos van Holstein
Korendijk 56
4331 HP MIDDELBURG
toos@toosvanholstein.nl
www.toosvanholstein.nl

 

Openingstijden

1e zondag van de maand 13-17u

 

 

 

Alle getoonde foto's zijn eigendom van Atelier/Galerie Toos van Holstein