Fotografie Petra Bouman

Atelier Petra Bouman

'...de meeste werken zijn uitgevoerd in wit porselein, juist om die transparantie te kunnen benadrukken'Het kleine porselein atelier is gevestigd in een van de mooie straatjes die Middelburg rijk is.
Via een achterom komt u in een ‘verborgen stukje’ Middelburg; een knus binnenplaatsje waar zich de ingang van het atelier bevindt.

Alle werken, vaas of container vormen, zijn gemaakt van porselein. Hoofdzakelijk zijn ze gegoten in zelfgemaakte mallen. Daarentegen zijn de sfeervolle lichtjes en sieraden gemaakt van handgevormd porselein.Porselein staat bekend om zijn prachtige transparantie. Vandaar dat de meeste werken uitgevoerd zijn in wit porselein, juist om die transparantie te kunnen benadrukken. Eenvoud is kenmerkend voor de vaas en containervormen, net als versnijdingen en minuscule gaatjes.

Bij een bezoek aan het atelier kunt u de kwetsbaarheid, hardheid en de schoonheid van porselein ervaren.

Van harte welkom!

Fotografie Petra Bouman

Fotografie Petra Bouman

Adres

Porselein Atelier Petra Bouman
Bellinkstraat 35
4331 GV Middelburg
www.breekbaarwit.nl

Fotografie Petra Bouman

Openingstijden

Geopend: 1e zondag van de maand van 13.00 – 17.00 en op afspraak.

Belééf Kunst & Cultuur

Blijf op de hoogte!

U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondagmiddag van de maand bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van januari.

Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan de gegevens op de contactpagina.

vervaardigd door De Jong One!

© 2013-2020 Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg