instagram57facebook 

32 KUNSTHUIS André

Een culturele parel in Middelburg

Na een inspirerende periode in Italië keert in februari 2024 de internationaal bekende kunstenaar André Romijn terug naar zijn Nederlandse roots met de opening van zijn nieuwe atelier en galerie 'KUNSTHUIS André', gevestigd in het historische hart van Middelburg aan de Segeersstraat 43. Dit historische gebouw wordt omgetoverd tot een levendige studio en galerie waar de schoonheid van portret- en figuratieve kunst centraal staat. Bezoekers kunnen zich verheugen op een rijke collectie van Romijns eigen werken en die van andere kunstenaars, daterend van de 17e eeuw tot nu.

Artistieke reis
Romijn: “Als kunstenaar (autodidact) voel ik me aangetrokken tot de rijke complexiteit van de vrouwelijke vorm en geest. Met olieverf probeer ik de essentie van vrouwen vast te leggen en hun innerlijke kracht, veerkracht en unieke verhalen te verkennen. Mijn artistieke reis is een constante verkenning van de essentie van vrouwelijkheid. Ik put inspiratie uit de rijke geschiedenis van de portret- en figuratieve kunst, gebruik elementen van klassieke technieken en geef ze tegelijkertijd een eigentijdse sensibiliteit.”

Levend atelier
Het doel van KUNSTHUIS André is meer te zijn dan een galerie. Een levend atelier waar Romijn dagelijks aan nieuwe creaties werkt. Bovendien biedt KUNSTHUIS André de exclusieve mogelijkheid voor kunstliefhebbers en aspirant-kunstenaars om onder zijn begeleiding cursussen, workshops en lezingen te volgen. Deze educatieve dimensie voegt een interactieve laag toe aan de galerie.

Een nieuwe culturele parel in Middelburg
Elke eerste zondag van de maand zal het atelier een nieuwe thematische opstelling hebben en belooft het een dynamische ontmoetingsplaats voor kunstliefhebbers te worden. KUNSTHUIS André belooft een plek te zijn waar bezoekers en studenten een wereld van artistieke verfijning betreden. Een wereld waar kunst niet alleen wordt geobserveerd, maar leeft en ademt en ruimte biedt voor stimulerende gesprekken en reflectie.
Kortom: KUNSTHUIS André wordt een nieuwe culturele parel in Middelburg, waar kunst en erfgoed samenkomen.

 

 

Madonna-and-Child-after-Peter-Paul-Rubens
TheLittleReaderbyAndreRomijn2021framed
Portrait-of-Pero-attributed-to-Willem-Drost-by-Andre-Romijn-December-2023
Gaspar-de-Crayer-Groot
Andre-Romijn-Artist-portrait-painter
Ponderings-of-Paolina-by-Andre-Romijn-oktober-2023-frame
PortaAureabyAndreRomijnframeaugust2023
Rome-Art-Week-2022-Andre-Romijn-Galleria-Il-Leone-4
Europa-by-Andre-Romijn-february-2023
Pastello-after-Pietro-Antonio-Rotari-by-andre-romijn-on-the-easel-08122023

 

 

Adres

KUNSTHUIS André
Segeersstraat 43
4331 JM Middelburg
Website: www.romijnart.com
Instagram: @romijnart

 

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en op afspraak.

Tevens iedere 1e zondag van de maand van 13.00-17.00 uur tijdens de Middelburgse kunst- en cultuurroute.

 


 

Alle getoonde foto's zijn eigendom van KUNSTHUIS André