Buiten Beelden Kijken

vrouw in ligstoelEen fietstocht waarin alles mag en niets hoeft! De KCRM heeft een leuke fietstocht samengesteld, bestaande uit 3 routes, die je apart of achter elkaar kunst fietsen (totaal 20 km). Het brengt je in Arnemuiden (9km), de noordkant van Middelburg (4km) en de zuidkant van onze stad (7 km). Je maakt kennis met beelden en dat is een rekbaar begrip. Het gaat bij deze fietstocht vooral om de combinatie van fietsen en (beelden) kijken. En zoals Ollo Feenstra zegt: "Kijken kun je leren".

Kijken kun je leren
"Het gaat bij kunst in de openbare ruimte niet alleen om de informatie die je aangereikt krijgt, maar vooral om wat je zelf ziet. Hoe leuk kan het zijn om zelf te fantaseren en hoe meer je kijkt, hoe meer details je gaat zien". Dat is de opzet van deze fietstocht en daarom nodigt Ollo Feenstra je bij een aantal beelden in deze route uit met een vraag of een opmerking om op je eigen manier, en hopelijk met een open blik, naar beelden te kijken.

De meeste kunstwerken uit deze fietsroute komen uit de collectie die in beheer is bij Stichting Beeldende Kunst Middelburg. Kunst- en Cultuurroute Middelburg wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Middelburg.

routekaart BBKDe routeboekjes zijn gratis verkrijgbaar bij alle deelnemers van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg en bij een aantal hotels, B&B's en campings op Walcheren.

Veel plezier namens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg!

tip: De gratis route kan overigens het hele jaar door op eigen gelegenheid gefietst worden.

 

kussend meisje Sofie