instagram57facebook 

16 Atelier Sandra van der Meulen

Zeeuwse Gasten

Met het oog op 25 jaar Kunst- en Cultuurroute Middelburg wilde ik Zeeuwse Gasten eens op een andere manier benaderen. In plaats van zelf op zoek te gaan naar een gastkunstenaar, nodigde Angeline Bijl-Hagendijk van Maan Galerie (Kortgene) uit om invulling te geven aan mijn bijdrage aan Zeeuwse Gasten.
Angeline vertelde mij in eerdere gesprekken dat het haar missie was om als galeriehoudster een verbinding te maken tussen kunstenaars uit de regio Rotterdam en kunstenaars uit Zeeland.

En juist ook het zoeken naar verbinding -weliswaar oorspronkelijk met kunstenaars binnen Zeelandwas een van de achterliggende gedachten die ten grondslag lagen aan het opstarten van Zeeuwse Gasten in 2016.

Angeline Bijl-Hagendijk heeft gekozen voor een presentatie van het werk van Hillegon Brunt, een kunstenaar uit Rotterdam. Zij toont in mijn atelier een mooie collectie van haar werk op papier.

En zit er ook een Zeeuwse tintje aan het werk van Hillegon Brunt? Ik zou zeggen kom kijken en ontdek het zelf. Haar prachtige wonderbaarlijke tekeningen zijn zowel herkenbaar als vervreemdend. Met verrassende combinaties en een tikkeltje humor prikkelt ze je fantasie.

016AngelineBijl HagendijkMaanGalerie 2 016ENSIS HBRUNT 016meubilair13 HBRUNT 2 016MYTILUS HBRUNT 2