instagram57facebook 

07 CBK Zeeland

240415 cbk mjr digi Pagina 1Marie José Robben

BETOVERD DOOR LICHT EN WATER

locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg
5 mei - 14 juni 2024

Marie José Robben
Kunstschilder Marie José Robben, gevestigd in Ellemeet, heeft een rijk en divers oeuvre opgebouwd. Haar werk verkent diepgaand kleur en licht, waarbij ze zich laat leiden door intrigerende nuances en expressieve kracht. Verf beschouwt ze als een goddelijk materiaal, bijna sculpturaal gehanteerd. Inspiratie haalt ze uit landschappen, bloemen, muziek en literatuur, waarbij het onderwerp ondergeschikt is aan het schilderen zelf.

Betoverd door licht en water
Marie José Robben studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch en aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam.

"Op dit moment ben ik bezig met water: zeewater, zwemwater, natuurwater, sprookjeswater, vijverwater, enzovoort. Zeer geïnspireerd door het wonen in Zeeland aan de zee en Oosterschelde waternatuurgebieden.
Grote doeken. Alles moet vaag blijven om het kruipende licht in de dikke verf niet te verstoren. Ook om de beweging erin te houden. Het motief wordt bijna een afwezigheid zodat alleen het pure schilderen overblijft. Tastend naar licht. Betoverd door het Zeeuwse licht".

Hartelijk welkom!

CBK Zeeland, Balans 17, Middelburg, tel. 0118-611443, info@cbkzeeland.nl
Openingstijden: ma t/m vr 9.00 – 17.00 uur 1e zo vd mnd 13.00 – 17.00 uur
www.cbkzeeland.nl