nlenfrdeitesuk

10 Stichting Padma Zeeland

 

'Vier keer per
jaar wisselt
onze kunst!'

Vier keer per jaar vindt een expositie plaats in Padma.

Expositie tekeningen Cor de Jonge over jong ouderverlies en rouw
Vanaf 23 april – 31 juli exposeert Cor de Jonge (1958, al meer dan 30 jaar cartoonist bij de PZC) in Padma zijn illustraties uit het boek Hartmama van auteur Susan van der Beek.

De tekeningen van Cor de Jonge in het boek Hartmama vormen een op zichzelf staand beeldverhaal. We zien scènes uit het leven van een jong meisje dat haar moeder verloor. De tekeningen zijn indringend en herkenbaar voor mensen die deze ervaring delen of op andere manieren te maken hebben met rouw.

Susan van der Beek hoopt met de expositie van de tekeningen van Cor de Jonge het gesprek over rouw en de dood vanzelfsprekender te maken. Verlies hoort bij het leven en het delen van ervaringen is van grote waarde in het verwerkingsproces.

Zondag 1 mei 2022, vanaf 14.00 uur:
In het kader van Middelburg Boekenstad leest Suzan van der Beek korte fragmenten voor uit haar boek Hartmama (onder het initiatief ‘Scènes aan de Voordeur’) om zo een stem aan het boek over jong ouderverlies te geven.

Zondag 5 juni, vanaf 14.00 uur:
De Vlaamse dichter Wim Haazen draagt enkele gedichten voor die hij heeft gemaakt geïnspireerd door het verhaal van Susan van der Beek en de tekeningen van Cor de Jonge.

Zondag 3 juli, 14.00 uur:
Susan van der Beek geeft een lezing getiteld ‘Jong ouderverlies verjaart niet.’ Anke van Noppen, uitvoerend musicus en gitaardocente, speelt tijdens de lezing enkele stukken van haar CD ‘Van Liefde en Troost’. Zij geeft daarmee muzikale ondersteuning aan de interactieve lezing over rouw.

Je-hebt-maar-een-vader-en-een-moederBlogzinnig-1

 

 

 

 

padmahandtekening2014

Adres

Stichting Padma Zeeland
Verwerijstraat 51a
4331 TB Middelburg
+31118614356
info@padma.nu
www.padma.nu

 

Openingstijden

Padma is op werkdagen geopend tussen 9:00 en 17:00 uur en op dagen en tijden waarover in de agenda vermelding gemaakt wordt.
Kijk voor de zekerheid even op onze website, waar te zien is of er activiteiten zijn en Padma dus open is.
Tijdens de kunstroute is Padma open van 13.00 tot 16.00 uur.

 


 

 

Alle getoonde foto's zijn eigendom van Stichting Padma