instagram57facebook 

05 Galerie “De Vier Gemeten”

'Zeeuwse,
 Vlaamse en
 Hollandse
 schilders die
 in de jaren
 1900-1960
 op
 Walcheren
 werkten....'

Sinds juli 1996 is galerie/kunsthandel 'De Vier Gemeten' gevestigd in het oude stadscentrum van Middelburg.

Aanvankelijk in het smalste pandje van deze stad, in een voormalige poortwoning die eens toegang gaf tot vier gemeten grond en vanaf december 2000 in een ruimer 18e eeuws pand, aan de Lange Noordstraat nr. 50, direct naast het voormalige hoofdpostkantoor.

Eigenaar, oud-zeeloods en kunstverzamelaar Joost Bakker heeft zijn hart niet alleen aan de zee verpand, maar sinds de jaren zeventig ook aan de Zeeuwse, Vlaamse en Hollandse schilders die in de jaren 1900-1960 op Walcheren woonden en werkten of er regelmatig verbleven. Met name het voormalige eiland Walcheren, de tuin van Zeeland, was een grote inspiratiebron voor beeldende kunstenaars. Speciaal die eerste helft van de 20e eeuw heeft zijn belangstelling. Ook hedendaagse kunstenaars vindt u in de galerie, zoals beeldend werk en illustraties van de bekende Vlissingse kinderboekenschrijver Wim Hofman (1941).

Daarnaast zult u een mooie collectie niet westerse volkskunst, zogenaamde - etnografica - aantreffen. Deze harmonieert vaak uitstekend met de kleurrijke schilderijen en aquarellen.

 

 

De-Vier-Gemeten06kl
De-Vier-Gemeten01kl
De-Vier-Gemeten02kl
DeVierGemeten05kl

 

 

1OFFICIEELLOGOGalerieDeVierGemeten

Adres

Galerie De Vier Gemeten
Lange Noordstraat 50
4331 CE
MIDDELBURG
www.viergemeten.nl

 

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 12.00-18.00 uur en op afspraak. Tevens iedere 1e zondag van de maand van 13.00-17.00 uur tijdens de Middelburgse kunst- en cultuur route.

 

 

 

Alle getoonde foto's zijn eigendom van Galerie De Vier Gemeten