Galerie De Vier Gemeten

'Zeeuwse, Vlaamse en Hollandse schilders die in de jaren 1900-1960 op Walcheren werkten....'

Sinds juli 1996 is galerie/kunsthandel 'De Vier Gemeten' gevestigd in het oude stadscentrum van Middelburg.

Aanvankelijk in het smalste pandje van deze stad, in een voormalige poortwoning die eens toegang gaf tot vier gemeten grond en vanaf december 2000 in een ruimer 18e eeuws pand, aan de Lange Noordstraat nr. 50, direct naast het voormalige hoofdpostkantoor.

Eigenaar, oud-zeeloods en kunstverzamelaar Joost Bakker heeft zijn hart niet alleen aan de zee verpand, maar sinds de jaren zeventig ook aan de Zeeuwse, Vlaamse en Hollandse schilders die in de jaren 1900-1960 op Walcheren woonden en werkten of er regelmatig verbleven. Met name het voormalige eiland Walcheren, de tuin van Zeeland, was een grote inspiratiebron voor beeldende kunstenaars. Speciaal die eerste helft van de 20e eeuw heeft zijn belangstelling. Ook hedendaagse kunstenaars vindt u in de galerie, zoals beeldend werk en illustraties van de bekende Vlissingse kinderboekenschrijver Wim Hofman (1941).

Daarnaast zult u een mooie collectie niet westerse volkskunst, zogenaamde - etnografica - aantreffen. Deze harmonieert vaak uitstekend met de kleurrijke schilderijen en aquarellen.

Fotois eigendom van De Vier Gemeten

Fotois eigendom van De Vier Gemeten

Adres

Galerie De Vier Gemeten
Lange Noordstraat 50
4331 CE MIDDELBURG
www.viergemeten.nl

Fotois eigendom van De Vier Gemeten

Fotois eigendom van De Vier Gemeten

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 12.00-18.00 uur en op afspraak.
Tevens iedere 1e zondag van de maand van 13.00-17.00 uur tijdens de Middelburgse kunst- en cultuur route.

Belééf Kunst & Cultuur

Blijf op de hoogte!

U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondagmiddag van de maand bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van januari.

Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan de gegevens op de contactpagina.

vervaardigd door De Jong One!

© 2013-2020 Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg