• Start
  • Nieuws
  • Toos blijft bij Sjakie's Galerie t/m 30 maart!
toos_van_holstein

Toos blijft bij Sjakie's Galerie t/m 30 maart!

De ‘figuurlijke kunst’ van Toos van Holstein

Toos van Holstein (1949) exposeert haar schilderijen, bronzen en digitale kunst al vele jaren in galerieën in diverse landen (Nederland, België, Frankrijk, Italië, Engeland, USA). Naast diverse nominaties voor de verkiezing van Kunstenaar van het Jaar was ze in 2016 Nederlands Briljanten Kunstenaar.

Schilderijen van Toos van Holstein vertonen een herkenbare wereld maar schrijven niet voor wat je er in moet zien. De eigen fantasie kan ongeremd haar gang gaan. Daarom noemt ze haar werk ook niet figuratief maar ‘figuurlijk’. Toch is in elk schilderij een eigen idee, ervaring of emotie verwerkt, veelal afkomstig uit de literatuur, uit haar directe omgeving of van haar verre reizen. Zo creëert Toos van Holstein een uniek oeuvre met een geheel eigen wereld. Meer informatie over haar werk is te vinden op www.toosvanholstein.nl.

Toos is zelf ook al jaren vaste deelnemer aan de Kunst en Cultuurroute, maar Richard Jansen van Sjakie's Chocolademuseum vond het interessant om haar in zijn galerieruimte in het museum dit keer de ruimte te geven als Zeeuwse Gast. Daardoor is haar werk nu op twee plaatsen in Middelburg te bekijken: zowel in haar atelier aan de Korendijk 56 als in Sjakie's Chocolademuseum.

De opening was dus op zaterdag 2 februari en de expositie loopt tot en met 30 maart. Daarbij is er nog een heel leuk initiatief tussendoor.
Richard organiseert bij elke tentoonstelling namelijk een kunstdiner in de galerie waarbij de kunstenaar uitleg geeft over het werk wat daar op dat moment is te zien. Ik doe dat nu op de avond van 14 februari. Voor dat diner kun je je tegen een geringe vergoeding opgeven via 0118-567632 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is plaats voor zo’n twintig liefhebbers. Welkom dus!

Meer informatie

Toos van Holstein is te gast bij Sjakie's Chocolademuseum
Expositie: 2 februari t/m 30 maart 2019
Kunstdiner: 14 februari (deelname na aanmelding)
Vlasmarkt 51
4331 PD Middelburg
www.williewonkavilla.nl en www.chocolatelover.nl

Belééf Kunst & Cultuur

Blijf op de hoogte!

U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondagmiddag van de maand bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van januari.

Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan de gegevens op de contactpagina.

De Jong One!

© 2013-2019 Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg