Deelnemers Kunst en Cultuurroute Middelburg

Sjakie's Galerie

In één van de mooiste monumentale panden van Middelburg kan men nu genieten van een sfeervolle ambiance met prachtige kunstwerken. Van oudsher bekend als Hondius & zn en later het onderkomen van Th. Laurentius. Sinds juli 2017 mag Stichting Chocolate Lovers en Willie Wonka Villa dit mooie pand gebruiken om diverse activiteiten in onder te brengen waaronder Sjakie’s Galerie. Alle winst uit de diverse activiteiten gebruiken wij allereerst om de Willie Wonka Villa te gaan realiseren en vervolgens te onderhouden en ondersteunen.

Over de stichting en haar doelen

De stichting is opgericht in 2013. Een chocolade winkel en atelier, in het oudste nog in takt zijnde winkeltje van Middelburg, waar we alle producten van begin tot het eind zelf maken. Jaarlijks verwerken we tienduizend kilo chocolade tot de mooiste en (H)eerlijkste creaties.
De winst gebruiken we om langdurig/terminale zieke kinderen mooie momenten aan te bieden. Mensen in het hospice van Goes en Middelburg te verwennen met chocolade. Eén keer per jaar voorzien we de bewoners van de verzorgingshuizen in Zeeland van bonbons.
Een nieuwe droom die we willen gaan verwezenlijken is de Willie Wonka Villa. Een vakantieadres waar meerdere gezinnen met langdurig zieke kinderen in een eigen luxe appartement kunnen verblijven. Hier kunnen ze genieten van een welverdiende vakantie waarbij het aan niets zal ontbreken. Is er iemand aanwezig die specifieke zorg nodig heeft, dan zorgen wij ervoor dat deze zorg binnen de villa geregeld wordt. Daarom openen wij Sjakie’s Galerie en de workshop ruimte op de Vlasmarkt 51.

Sjakie's Galerie

Sjakie’s Galerie is een top locatie waar de beste kunstenaars uit binnen- en buitenland kunnen exposeren. Zowel binnen in de prachtige zalen als buiten in de heerlijke stadstuin. Onze fascinatie voor kunst is groot, maar er valt voor ons nog veel te leren. Ook vinden we het belangrijk om veel mensen kennis te laten maken met al het moois dat kunstenaars weten te creëren. We proberen een diversiteit aan stijlen te exposeren om zo een mooi podium te bieden aan de kunstenaars en een breed publiek te prikkelen.
Geniet van de mooie exposities en laat je emoties de vrije loop, durf dieper op de materie in te gaan en beleef.
Bent u geïnteresseerd in een kunstwerk dan bieden wij de mogelijkheid aan, deze, op zicht, in huis te nemen.
Lees meer op de website van de stichting.

Rem van de Bosch exposeert als eerste in de maand augustus. De volgende kunstenaars zijn al bekend als exposanten voor de komende maanden:

  • 3 september t/m 28 september 2017: Yvonne de Kramer‘Verleden tijd, geleefde tijd’
    Ook exposeren we een aantal glascreaties van Danielle Mathijssen
  • Oktober: Anouk Gunter
  • November: Jacqueline Schaeffer

Zie voor meer informatie over de expositie van de huidige of komende maand op onze nieuwspagina.

Adres:
Sjakie's Galerie
Vlasmarkt 51                                                                                                 
4331 PD Middelburg
0118-567632 

  www.williewonkavilla.nl

Openingstijden:
donderdag 11.00 tot 17.00
vrijdag  11.00 tot 17.00
zaterdag 11.00 tot 17.00
1ste zondag van de maand 11.00 tot 17.00 uur