Welkom op de nieuwspagina van de Kunsten Cultuurroute Middelburg. Wij doen ons best hier de laatste nieuwtjes van de route weer te geven, maar er is meer! Bekijk hiervoor ook onze facebookpagina en volg ons op Twitter!

Tags: Middelburg, kunstenaars, Kunst & Cultuurroute Middelburg, Nieuws KCRM, Antiek, Musea

2 juli: open huis bij alle deelnemers Kunstroute

Open huis bij alle deelnemers

Op de eerste zondag van juli kunt U weer de bij de Kunst- en Cultuurroute Middelburg aangesloten ateliers, galeries en ex- positieruimtes bezoeken. Op elke eerste zondag van de maand kunt U genieten van kunst en cultuur in het historische centrum van Middelburg. Wandelend langs kaden en door pittoreske straten en steegjes kunt U ontdekken dat in authentieke panden menig kunstenaarsatelier, galerie of expositieruimte is gehuisvest. Stap gerust naar binnen, U bent van harte welkom !

Foto: Fascinator van Hanny Mallekote, Atelier Hoed Gezien.

Afdrukken E-mail

La dolce far niente, olieverfschilderij 100 cm-120 cm

"Venetiaanse sferen" in het atelier van Toos van Holstein op 1 en 2 juli

Middelburg wordt Venetiaans van 30 juni tot en met 2 juli. In het kader van Middelburg800 komt een groep gondeliers hun kunnen in de beroemde Venetiaanse gondels tonen in de Middelburgse grachten. Dat alles onder de noemer Voga Veneto.
Toos van Holstein, Nederlands Briljanten Kunstenaar 2016, draagt daar ook haar steentje aan bij. Niet voor niets is Venetië haar lievelingsstad.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Onvergetelijk Zeeuws Museum

Onvergetelijk Zeeuws Museum

Rondleidingen voor mensen met dementie en hun naasten

Een inspirerend en ontspannend dagje uit voor mensen met dementie en hun naasten: dat is Onvergetelijk Zeeuws Museum. Aan de hand van een maandelijks wisselend thema, gaat u met elkaar in gesprek over de objecten in het museum; uw beleving staat centraal. Deel tijdens de rondleiding uw verhalen, herinneringen, associaties en ideeën en breng samen de objecten tot leven. De open vragen en creatieve opdrachten van de rondleider helpen u op weg. Ervaar met elkaar de kracht van kunst en cultuur tijdens dit onvergetelijke museumbezoek. U bent van harte welkom!

Lees meer

Afdrukken E-mail

Atelier Hoed Gezien

Het verschil tussen een feestje en een FEEST is een hoed!

“Het verschil tussen een feestje en een FEEST is een hoed”. Hanny maakt hoeden met een vleugje humor naar eigen ontwerp. Kenmerkend zijn de strakke lijnen, waarvan de vorm steeds verandert door de manier waarop je die waarneemt. Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs bij atelier Hoed Gezien of bezoek de tentoonstelling in het Gemeentehuis in Domburg. Zie www. kunstinzeeland.nl

Afdrukken E-mail

Fotografie Adrie Huibregtse bij Blauwe Hope

Fotografie Adrie Huibregtse bij Blauwe Hope

Atelier Blauwe Hope / Seisweg 78 / 640192/ blauwehope@gmail.com /www.blauwehope.tk / Anne de Kam / Sieraden met edelsteenkralen. Voor al uw knoop / rijgwerk.
Gastexposant: Adrie Huibregtse, fotografie aan de kunst
Sieraden ook bij Hotel de Nieuwe Doelen, Loskade 3.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Padma toont Monica Werneck

Padma toont Monica Werneck

Monica Werneck: Collages, tekeningen en schilderijen. 

Haar werk is haar biografie geïnspireerd door thema ’s als: het land waar ze is geboren en het land waar ze nu leeft, kinderen en de natuur.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Gratis toegang tot 4 Zeeuwse musea met weekendbandje Concert at Sea!

Gratis toegang tot 4 Zeeuwse musea met Concert at Sea!

Als weekendbezoeker van Concert at SEA kun je dit jaar gratis het Zeeuws Museum, het Watersnoodmuseum, het Industrieel Museum Zeeland en het Zeeuws maritiem muZEEum bezoeken.

Elke weekendbezoeker heeft op vertoon van het weekendbandje van 1 juli tot 31 december gratis toegang. Op deze manier kan elke festivalganger kennismaken met deze musea die het bijzondere verhaal vertellen van de rijke Zeeuwse historie, de watersnoodramp, de industrialisatie van Zeeland en de maritieme geschiedenis van Zeeland!

Wil je hier meer over weten? kijk dan even op de website van Concert at Sea

Afdrukken E-mail

Tides of events-Sandra van der Meulen

Sandra van der Meulen: "Tides of events"

Schilderijen in gemengde techniek. Werk in uitvoering: o.a. “tide of events”; met rijstpapier, inkt, acryl, draad en soms gevonden materialen. 

Lees meer

Afdrukken E-mail

Blijf op de hoogte!


U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondag van de maand bezoeken. Met uitzondering van januari.
Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan het contactformulier