Welkom op de nieuwspagina van de Kunsten Cultuurroute Middelburg. Wij doen ons best hier de laatste nieuwtjes van de route weer te geven, maar er is meer! Bekijk hiervoor ook onze facebookpagina en volg ons op Twitter!

Tags: Middelburg, kunstenaars, Kunst & Cultuurroute Middelburg, Nieuws KCRM, Antiek, Musea

Demonstratie maken grote beelden bij Gerdi Zwaan

Demonstratie maken grote beelden bij Gerdi Zwaan

Op zondag 3 september is mijn atelier vrij toegankelijk. Ik ben er aan het werk en zal een demonstratie geven over het maken van grote beelden.

Afdrukken E-mail

Pakhuis 22 toont werkt Helma Hulscher en Onno Jongewaard

Pakhuis 22 toont werkt Helma Hulscher en Onno Jongewaard

Tijdens de Kunst- en Cultuurroute van 3 september a.s. is ook Pakhuis 22 weer geopend en toont u:
Schilderijen van Helma Hulscher, “ Vertrekkend vanuit het landschap komt Helma tot beelden/schilderijen waarin picturaliteit het overneemt van de waarneming en de representatie en een nieuwe beeldende realiteit ontstaat”.
Sculpturen /beelden van Onno Jongewaard in Belgisch hardsteen, marmer en gips.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Muur Schildering Nice - Toos van Holstein

Verkiezing Kunstenaar van het jaar 2018

De verkiezing voor Kunstenaar van het jaar is weer in volle gang. Er zijn 90 kunstenaars genomineerd en nu bent u aan de beurt om te stemmen op uw favoriete kunstenaar. Deze publieksronde is van 1 juli tot 15 september. Stemmen kan via de website www.kunstenaarvanhetjaar.nl. Daar kan men ook afbeeldingen van werken en een toelichting van alle genomineerde kunstenaars zien.

In 2016 is onze deelnemer Toos van Holsteinverkozen tot Briljanten Kunstenaar van het jaar, maar nu is zij onder de genomineerden voor de titel van Kunstenaar van het jaar 2018.

Lees meer

Afdrukken E-mail

De Pluyme gesloten

Pluyme september 2017 gesloten

Kunst- en Cultuurdeelnemer de Pluyme is in september gesloten.

Afdrukken E-mail

Pink - Annie Thieleman bij Blauwe Hope

Annie Thieleman bij Blauwe Hope

Atelier Blauwe Hope / Seisweg 78 / 640192 / blauwehope@gmail.com /www.blauwehope.tk / Anne de Kam / Sieraden met edelsteenkralen. Voor al uw knoop / rijgwerk. 
Gastexposant: Annie Thieleman, schilderijen
Sieraden van Anne zijn in Middelburg ook te bewonderen bij Hotel de Nieuwe Doelen, Loskade 3

Blauwe Hope neemt deel aan de fietskunstroute 16 en 17 september met gastexposant Annie Thieleman

Lees meer

Afdrukken E-mail

Zelf aan de slag in het Zeeuws Museum!

Zelf aan de slag in het Zeeuws Museum!
De zomervakantie duurt nog even! Tot en met 3 september is de HANDWERKPLAATS van onze deelnemer Zeeuws Museum dagelijks open van 13.30 tot 16.00 uur. In het museum staat niet alleen de tentoonstelling in het teken van HANDWERK, er is ook een speciale HANDWERKPLAATS geopend waar u zelf aan de slag kunt.
In de werkplaats kan samen met onze HANDWERK(ST)ERS gewerkt worden. Zij geven u uitleg en demonstraties bij de ambachtelijke technieken die in de Zeeuwse streekdrachten en houtbewerking gebruikt worden.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Sneak Preview Kunst- Fietsroute 2017

preview Kunst- Fietsroute 2017

De Kunst- Fietsroute Middelburg is een evenement van de Kunst en Cultuurroute Middelburg dat plaatsvindt in het derde weekend van september. Op zaterdag 16 en zondag 17 september van 11.00 tot 17.00 uur kunt u fietsend (of met de auto) een route afleggen en vele kunstenaars bezoeken die buiten de veste van Middelburg werken. Deze derde editie is het kunstaanbod wederom zeer gevarieerd. Onderstaand een sneak preview! Meer informatie volgt in de loop van augustus.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Erik Hebberecht bij Padma _ Shangai

Erik Hebberecht bij Padma

Tijdens de route van augustus en september toont onze deelnemer Padma het werk van Erik Hebberecht. In de kleurrijke werken van Hebberecht maak je op korte tijd een reis rond de wereld. Alles teruggebracht tot de essentie, zodat je ruimte hebt om de rest zelf in te vullen.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Tides of events-Sandra van der Meulen

Sandra van der Meulen: "Tides of events"

Schilderijen in gemengde techniek. Werk in uitvoering: o.a. “tide of events”; met rijstpapier, inkt, acryl, draad en soms gevonden materialen. 

Lees meer

Afdrukken E-mail

Blijf op de hoogte!


U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondag van de maand bezoeken. Met uitzondering van januari.
Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan het contactformulier