Welkom op de nieuwspagina van de Kunsten Cultuurroute Middelburg. Wij doen ons best hier de laatste nieuwtjes van de route weer te geven, maar er is meer! Bekijk hiervoor ook onze facebookpagina en volg ons op Twitter!

Tags: Middelburg, kunstenaars, Kunst & Cultuurroute Middelburg, Nieuws KCRM, Antiek, Musea

Kunstmarkt op het Abdijplein, 5 augustus 2018

kunstmarkt2012
Op zondag 5 augustus vindt, zoals elk jaar op de 1e zondag van augustus, de Kunstmarkt plaats. Een evenement dat plaatsvindt onder de vlag van de Stichting Kunst- & Cultuurroute Middelburg.
Een gevarieerd gezelschap kunstenaars presenteert dan op het mooie Abdijplein tussen 12.00 en 17.00 uur zijn of haar creativiteit. Het aanbod aan kunst is zeer divers, uiteenlopend van schilderijen en tekeningen tot keramiek, sieraden, objecten vervaardigd van diverse materialen, fotografie, poëzie en houtbewerking. En uiteraard kan er op een Kunstmarkt ook gekocht worden!

Ook dit jaar zullen ruim 60 kunstenaars deelnemen aan de markt. Daaronder zijn goede bekenden die al bij eerdere jaargangen van de partij waren. Maar daarnaast is het aantal nieuwe deelnemers verder uitgebreid. Bekend en vertrouwd dus, maar ook nieuw en verfrissend.
Kom dus een kijkje nemen bij deze diversiteit aan kunst op het Abdijplein!

en . . . 5 augustus is er weer alle gelegenheid om op onderzoekuit te gaan in de stad, waar in het kader van de Kunst- en Cultuur- route ateliers, galeries en musea hun deuren openen. De adressen zijn te vinden in de deelnemerslijst. Alle deelnemers aan de route ontvangen u graag.

Afdrukken E-mail

Kunst- Fietsroute Middelburg 2018


Op zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 van 11.00 tot 17.00 uur kunt u fietsend (of met de auto) een route afleggen en meer dan 30 kunstenaars bezoeken die buiten de veste van Middelburg hun atelier hebben. Dit jaar zijn er maar liefst 9 nieuwe deelnemers.

Het kunstaanbod in ateliers en tuinen is zeer gevarieerd en wordt gecompleteerd met activiteiten en demonstraties op en nabij de locaties. De locaties zijn herkenbaar aan de vlag van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg.

Onderstaand de routekaart. Deze kunt u ook hier downloaden of afhalen bij de Kunst- Fietsroutedeelnemers zelf.
Let op! Locaties met een * zijn alleen op zondag open.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Een oosterse kijk op Zeeland in het Zeeuws Museum

zeeuwsmuseumJohantenklooster

Johan ten Klooster

9 juni t/m 9 september 2018:  Een oosterse kijk op Zeeland

Deze zomer zijn twee zalen van het Zeeuws Museum gewijd aan het werk van Johan ten Klooster (1873-1940). De uit Nederlands-Indië afkomstige kunstenaar heeft een groot deel van zijn leven gewoond en gewerkt in Zeeland. In 2016 ontvangt het Zeeuws Museum van kleinzoon Luc ten Klooster en zijn echtgenote een collectie van voornamelijk Zeeuws georiënteerde werken. Deze schenking vormt de basis voor de tentoonstelling. Vanzelfsprekend ligt hierin de nadruk op Zeeland maar dan wel één met een oosterse blik.

Wat is er te zien?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Blauwe Hope op de Kunstmarkt


Atelier Blauwe Hope / Seisweg 78 / 640192 / blauwehope@gmail.com /www.blauwehope.nl / Anne de Kam / Sieraden met edelsteenkralen. Voor al uw knoop / rijgwerk.
Blauwe Hope neemt deel aan de kunstmarkt op het Abdijplein. Welkom vanaf 12 uur.
Sieraden van Anne zijn in Middelburg ook te bewonderen bij Hotel De Nieuwe Doelen, Loskade 1.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Blijf op de hoogte!


U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondag van de maand bezoeken. Met uitzondering van januari.
Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan het contactformulier