Welkom op de nieuwspagina van de Kunsten Cultuurroute Middelburg. Wij doen ons best hier de laatste nieuwtjes van de route weer te geven, maar er is meer! Bekijk hiervoor ook onze facebookpagina en volg ons op Twitter!

Tags: Middelburg, kunstenaars, Kunst & Cultuurroute Middelburg, Nieuws KCRM, Antiek, Musea

Anne de Kam deel van expositie JAA!

JAA

Op 12, 13, 14 en 15 juli juli 2018 exposeren Jan Poortvliet, Arienne Molenaar en Anne de Kam hun kunstwerken (respesctievelijk beelden, schilderijen en sieraden) van 11u tot 17u  in de Kapel van Sint Maarten, Hoogelande, Meinersweg 1 Grijpskerke.

Info exposanten JAA!

Lees meer

Afdrukken E-mail

Francien van Ouwerkerk bij Pakhuis 22

francien3

"Zeeland in verkenning, ik schets, ik schilder in een nooit stilstaand beeld"
Francien van Ouwerkerk voelt zich bij haar schilderkunst ondersteund van uit verschillende opleidingen, maar 't meest door de ogen te gebruiken en handen te laten wapperen blijft zij zich verder ontwikkelen als beeldend kunstenaar. Beeldhouwer Onno Jongewaard toont abstracte beelden in steen en gips.
Wees welkom op 1 juli!

Lees meer

Afdrukken E-mail

Gerdi Zwaan deelnemer Kunstschouw


kunstschouw2018Voor de 25e keer wordt de Kunstschouw gehouden. Dus het is een speciale en feestelijke editie. Op 39 locaties is werk van 200 kunstenaars te zien. Bij Zeeuwen thuis, maar ook in kerkjes en ringdorpen, in boerenschuur en molen, in polder en bos. Er zijn ook kunstprojecten op typisch Zeeuwse locaties, die dan toegankelijk zijn. Alle kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd. Dit jaar aandacht voor kunst in relatie met mens en voedsel, klimaat, vergankelijkheid en schoonheid. Verder een bijzondere tentoonstelling Zoete Zonde in een kerk.

Gerdi Zwaan in Renesse

Lees meer

Afdrukken E-mail

Een oosterse kijk op Zeeland in het Zeeuws Museum

zeeuwsmuseumJohantenklooster

Johan ten Klooster

9 juni t/m 9 september 2018:  Een oosterse kijk op Zeeland

Deze zomer zijn twee zalen van het Zeeuws Museum gewijd aan het werk van Johan ten Klooster (1873-1940). De uit Nederlands-Indië afkomstige kunstenaar heeft een groot deel van zijn leven gewoond en gewerkt in Zeeland. In 2016 ontvangt het Zeeuws Museum van kleinzoon Luc ten Klooster en zijn echtgenote een collectie van voornamelijk Zeeuws georiënteerde werken. Deze schenking vormt de basis voor de tentoonstelling. Vanzelfsprekend ligt hierin de nadruk op Zeeland maar dan wel één met een oosterse blik.

Wat is er te zien?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Nieuw werk van Joke Apner

UiltjeJokeApnerEr is weer nieuw werk van Joke Apner. Dit uiltje bijvoorbeeld! Loop eens bij Joke binnen om al haar werk te bekijken.

Joke Apner (1944) leerde als kind tekenen en schilderen op de Werkschuit in Amsterdam. Dat was onder leiding van een groep kunstenaars. Later, tijdens haar opleiding Grafische Vormgeving maakte ze kennis met linodruk, houtsnede, etsen, zeefdruk, kleurenleer en natuurlijk grafisch ontwerpen.
Na haar studie heeft ze gewerkt bij een groot reclamebureau in Amsterdam.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Van der Meulen in de Raadskelder van Museum Het Belfort


sluis2
In de Raadskelder van Museum Het Belfort in Sluis vindt momenteel een grote tentoonstelling plaats van het werk van deelnemer Sandra van der Meulen. De tentoonstelling werd op 28 april geopend door Lia Hector van Galerie T (Middelburg), met muziek van combo Jazzspecs van Coert Schelfhout en vrienden. De tentoonstelling is nog te zien t/m 24 juni. (afbeelding genomen in de Raadskelder)

Afdrukken E-mail

Blijf op de hoogte!


U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondag van de maand bezoeken. Met uitzondering van januari.
Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan het contactformulier