• Home
  • Nieuws
  • "Found poetry" van Marit Barentsen bij Sandra van der Meulen

Welkom op de nieuwspagina van de Kunsten Cultuurroute Middelburg. Wij doen ons best hier de laatste nieuwtjes van de route weer te geven, maar er is meer! Bekijk hiervoor ook onze facebookpagina en volg ons op Twitter!

Tags: Middelburg, kunstenaars, Kunst & Cultuurroute Middelburg, Nieuws KCRM, Antiek, Musea

Kunst-en Cultuurroute in het teken van de poëzie

Poëziemanifestatie KCRM

Poëziemanifestatie zondag 5 november 2017

De stad vol gedichten
De eerste zondag van de maand staat in het teken van verdichte taal. Dit jaar is het thema: het geheugen van de stad. Geheel passend in alle vieringen van de 800-jarige stadsrechten van Middelburg. Op twee locaties van de Kunst-en Cultuurroute dragen in totaal vijftien dichters voor uit eigen werk. Muziek en zang zullen de woorden omlijsten. Op de eerste locatie zal burgemeester Harald Bergmann de bundel in ontvangst nemen.

In het historische pand in de Koepoortstraat 6 treden op van 13.30-15.00 uur: Joop Buma, Chawwa Wijnberg, Coenraedt van Meerenburgh, Emma Crebolder, Wim Hofman en Marcel Koopman.
Muziek: Senseduo - Annemiek Oggel (zang) en Luc Oggel (gitaar).
Gastheer: Karel Leeftink

In The Common House Elliot in de Lange Noordstraat 48 treden op van 15.30- 17.00 uur: Johanna Kruit, Andre van der Veeke, Henri Looymans, Theo Raats, Jan Kuipers en stadsdichter Karel Leeftink. Ook zullen Juul Kortekaas, Anneke Schenk en Jacoline Vlaander hun themagedicht laten horen.
Muziek: Yesterday’s Papers (Robert-Jan Zwiers, Sam Berhitu, Bert Hoogerheijde en David Boegheim).
Gastvrouw: Anneke Schenk

Na afloop is er gelegenheid om met elkaar het glas te heffen. Consumpties tegen gereduceerd tarief.

De dichtbundel In stenen (zie illustratie) die de Werkgroep Poëzie via Mea Sponte uitbrengt, is op beide locaties te koop. Oplage: 150. De prijs van dit collecters item: 3,50 euro per stuk. (Graag gepast betalen.)

Naast deze manifestatie haken ook diverse locaties binnen de route aan op het thema Poëzie.

In het atelier van Toos van Holstein presenteert Tanja Harpe om 14.00 uur haar derde bundel “Zeekracht”. Om 14.00 uur en om 15.30 uur leest zij een aantal gedichten uit de bundel voor.
Bij Sandra van der Meulen kunt u kennismaken met “found poetry” van Marit Barentsen, gedichten die ontstaan door o.a. bestaande woorden, zinnen of passages uit andere bronnen samen te voegen (een literaire equivalent van een collage).
En ook de Roofprintpers laat zich van dichterlijke kant bekijken met “tussen smartlap en poema”, de poëzieuitgaven van de roofprintpers.
Van harte welkom.

Afdrukken E-mail

Poëzie van Tanja Harpe bij Toos van Holstein

Roling over - Toos van Holstein

Ook in het atelier van Toos van Holstein speelt het thema 'Poëzie' van de maand november een rol. De Middelburgse dichter Tanja Harpe wilde haar nieuwste dichtbundel namelijk graag het licht doen zien in het prachtige 18de eeuwse pakhuis/atelier van Toos. Die zag dit voorstel gelijk zitten.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Marijke van den Hooven bij Blauwe Hope

Blauwe Hope toont schilderijen Marijke van den Hooven

Atelier Blauwe Hope / Seisweg 78 / 640192 / blauwehope@gmail.com /www.blauwehope.tk / Anne de Kam / Sieraden met edelsteenkralen. Voor al uw knoop / rijgwerk.
Gastexposant: Marijke van den Hooven-Verdoorn, schilderijen
Anne de Kam en gastexposant Marijke nemen deel aan het landelijk atelierweekend. Zaterdag 4 november extra geopend van 13-17u.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Elizabeth van den Dries bij Padma

Opening expositie Elizabeth van den Dries bij Padma

Bij Padma kunt u het werk van Elizabeth van den Dries gaan bekijken: expositie “Transformatie”, schilderijen en aquarellen in gemengde techniek.
5 november 14.00 u.: officiële opening met lezing en muziek

Afdrukken E-mail

Nieuw werk Joke Apner

Nieuw werk Joke Apner

Tijdens de route van 5 november a.s. kunt u vanzelfsprekend ook weer binnen lopen bij Joke Apner.

Zij liet ons weten nieuw werk te tonen, waar u hier al een voorbeeld van ziet.

Ga langs. U bent van harte welkom!

Lees meer

Afdrukken E-mail

Marit Barentsen bij Sandra van der Meulen

"Found poetry" van Marit Barentsen bij Sandra van der Meulen

Sandra van der Meulen opent haar atelier /galerie voor u tijdens de kunstroute van 5 november. Schilderijen in gemengde techniek. Werk in uitvoering: “fragments and loose ends”; met rijstpapier, inkt, acryl, draad en soms gevonden voorwerpen. 
In het kader van het thema Poëzie is Marit Barentsen te gast met "found poetry".

Lees meer

Afdrukken E-mail

Stilleven Elsbeth Kuijper- Rijken bij Hoed Gezien

Stilleven Elsbeth Kuijper- Rijken bij Hoed Gezien

Het verschil tussen een feestje en een FEEST is een hoed!
Hanny maakt hoeden met een vleugje humor naar eigen ontwerp. Wilt u zien hoe dat gaat? Kom dan langs in atelier Hoed Gezien
Ook te zien: Stilleven in olieverf van Elsbeth Kuijper- Rijken. Elsbeth heeft zich ontwikkeld als fijnschilder met een geheel eigen stijl. 

Website: www.elsbeth-dekuyper-rijken.nl

Afdrukken E-mail

Anja van Veen en Onno Jongewaard exposeren in Pakhuis 22

Anja van Veen en Onno Jongewaard exposeren in Pakhuis 22

Tijdens de Kunst- en Cultuurroute van 5 november a.s. is ook Pakhuis 22 weer geopend en toont u werk van Anja van Veen (Keramiste) en Onno Jongewaard (beeldhouwer).
Zij volgden gelijktijdig de KA in Eeklo (B). Anja bouwt en bakt haar uit klei haar opgebouwde objecten in schakeringen van bakstenen achtige vormen met aardse kleuren en structuren, soms ook met organische en natuurlijke lijnen. Onno Jongewaard bewerkt met hamer en beitel steensoorten als marmer en Belgisch hardsteen tot abstracte organische vormen. Verder werkt hij met gips en hout.

 

Afdrukken E-mail

Blijf op de hoogte!


U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondag van de maand bezoeken. Met uitzondering van januari.
Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan het contactformulier