Welkom op de nieuwspagina van de Kunsten Cultuurroute Middelburg. Wij doen ons best hier de laatste nieuwtjes van de route weer te geven, maar er is meer! Bekijk hiervoor ook onze facebookpagina en volg ons op Twitter!

Tags: Middelburg, kunstenaars, Kunst & Cultuurroute Middelburg, Nieuws KCRM, Antiek, Musea

Middelburg Boekenstad 6 mei 2018

boekenstad 2018Het is weer de 1e zondag in mei en wie ‘boekenstad’ zegt, denkt ‘boekenmarkt’.  Zoals altijd is de markt weer het boekenhart van de stad.

Maar: weer vroeg opgestaan en weer dat ene boek niet gevonden dat je al zolang zoekt? Dan is er alle tijd om op onderzoek uit te gaan in de stad, waar in het kader van de kunst- en cultuurroute presentaties zijn van bijzondere boeken.
Bijzonder door het drukproces bv, de vormgeving of het materiaalgebruik. 

boekenstad vignetDe deelnemende adressen zijn in de Uitloper te herkennen aan het hiernaast getoonde vignet.
Maar ook de andere deelnemers aan de route ontvangen u natuurlijk graag.

Afdrukken E-mail

Atie de Visser bij Pakhuis 22

atiefoto

Tijdens de Kuns- en Cultuurroute van 6 mei a.s. kunt u bij Pakhuis 22 de expositie “De oneindigheid van het landschap” bekijken. Rust, harmonie en eenvoud kenmerkt het werk van Atie de Visser – Verschoor. Voorhaar is de natuur een onuitputtelijke inspiratiebron. Vanuit realistisch oogpunt schildert zij sfeervolle landschappen in allerlei gedaantes.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Kees Poldermans stillevens en landschappen bij Blauwe Hope

keespolderman
Atelier Blauwe Hope / Seisweg 78 / 640192 / blauwehope@gmail.com /www.blauwehope.nl / Anne de Kam / Sieraden met edelsteenkralen. Voor al uw knoop / rijgwerk. Er wordt extra aandacht besteed aan het thema: Middelburg Boekenstad.
Gastexposant: Kees Polderman, stillevens en landschapen
Sieraden van Anne zijn in Middelburg ook te bewonderen bij Hotel De Nieuwe Doelen, Loskade 1.

Lees meer

Afdrukken E-mail

De kunstboeken van Toos van Holstein

toosmei2018
Het atelier van Toos van Holstein staat 6 mei vanwege Middelburg Boekenstad ook in het teken van het boek. Maar dan wel van heel speciale boeken. Toos maakt al een aantal jaren lang in samenwerking met haar galerie in Nice speciale uitgaven in zeer beperkte oplage. Op z'n Frans het livre d'art. Nieuwe uitgaven van onder andere de middeleeuwse Divina Commedia van Dante en de Ilias en Odyssee van de oude Griek Homerus. Uitgaven geïllustreerd met bijvoorbeeld genummerde en gesigneerde originele steendrukken die ze maakte in het Antwerpse atelier van meestersteendrukker Rudolf Broulim (zie foto).

Lees meer

Afdrukken E-mail

Blijf op de hoogte!


U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondag van de maand bezoeken. Met uitzondering van januari.
Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan het contactformulier