Binnen de Kunst & Cultuurroute Middelburg zijn verschillende werkgroepen actief om speciale activiteiten en thema's gestalte te geven. Onderstaand een overzicht van deze activiteiten.

Tags: smaak van kunst, Kinderkunstweek , thema, Van Klassiek tot Populair, Middelburg Boekenstad, Kunstmarkt Middelburg, Werkgroep Poëzie, Sprekende Gevels, Thema's, activiteiten, thema-werkgroepen, Zeeuwse Gasten, Kunstfietsroute

Dichtbundel 'Tot het nabij is' KCRM

Poëzie

Poëziemanifestatie zondag 4 november 2018

Een stad vol geruchten

De eerste zondag van de maand staat in het teken van verdichte taal. Op twee locaties van de Kunst-en Cultuurroute dragen veertien dichters voor uit eigen werk. Muziek en zang zullen de woorden omlijsten. Op beide locaties is de jaarlijkse bundel te koop, met daarin opgenomen alle themagedichten van de optredende dichters.

In het historische pand in de Koepoortstraat 6 treden op van 13.30-15.00 uur: Anna A. Ros, Coen Cornelis, Raymond van de Ven en Thom Schrijer.

Muziek: Tricycle (Noëlle Sallent, Vera van der Heijden, Eva Mallekoote en Robbert van Deemter).
Gastheer: Karel Leeftink

In The Common House of Elliott in de Lange Noordstraat 48 treden op van 15.30- 17.00 uur: Tijs van Bragt, Michael van Oostende, Aschwin van den Abeele. Juul Kortekaas, Jan J.B. Kuipers, Karel Leeftink, Theo Raats, Anneke Schenk en Jacoline Vlaander, leden van de Werkgroep Poëzie, zullen hun thema-gedicht voordragen. En natuurlijk treedt ook op: Anna de Bruyckere, stadsdichter van Middelburg.

Muziek: Yesterday’s Papers (Jacqueline Vader, Robbert-Jan Swiers, Sam Berhitu, Bert Hoogerheijde en David Boegheim).
Gastvrouw: Jacoline Vlaander

Het wordt een swingende middag. In de soos is gelegenheid om met elkaar het glas te heffen. Consumpties tegen gereduceerd tarief.

De dichtbundel Tot het nabij is (zie illustratie: gemaakt door Anneke Schenk) die de Werkgroep Poëzie via Mea Sponte uitbrengt, is op beide locaties te koop. Oplage: 150. De prijs van dit collecters item: 3,50 euro per stuk. (Graag gepast betalen.)

 

Afdrukken

Kunstmarkt Middelburg

Elke eerste zondag van augustus vindt de Kunstmarkt plaats. Op het Abdijplein in Middelburg kunnen tussen 12.00 en 17.00 uur maximaal 60 kunstenaars hun werk presenteren. En naast het presenteren van het werk kan er natuurlijk ook verkocht worden!
We proberen de diverse kunstvormen zo veel mogelijk af te wisselen, zoals schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerk, fotografie, keramiek, sculpturen, houtwerk, edelsmeedwerk, werken van rubber, papier, staal of textiel. Ook proberen we de Kunstmarkt jaarlijks te "verversen" met nieuwe deelnemers. Vanwege de grote belangstelling voor deelname vindt elk jaar een selectie plaats.

Heeft u vragen of opmerkingen over de Kunstmarkt of heeft u interesse om deel te nemen? Mail dan naar Lidy Renout via kunstmarktmiddelburg@gmail.com

Foto: © Frans van Bergem.

Afdrukken

Middelburg Boekenstad

Werkgroep Middelburg Boekenstad organiseert en coördineert een grootschalige boekenmarkt in de openlucht met een divers aanbod. Gert-Jan de Rooij uit Middelburg doet dit in co-produktie met echtgenote Mimi de Rooij - de Hullu.
De 20e editie van Middelburg Boekenstad zal plaatsvinden op 6 mei 2018

Lees meer

Afdrukken

'Sprekende Gevels'

De werkgroep 'Sprekende Gevels' houdt zich bezig met het plaatsen van gedichten op gevels in de binnenstad van Middelburg. U heeft er misschien wel eens één gezien.
Als u een geschikte gevel hebt voor een nieuw gedicht kunt u zich aanmelden bij: deveraers at kpnmail punt nl
Te zijner tijd komt er een boekje met de gevels, gedichten en een plattegrond. Het moeten er in totaal ongeveer 25 zijn!! Dit project loopt een aantal jaren. Momenteel zijn er 21 sprekende gevels gerealiseerd. Via een plattegrond kunt u een wandeling maken langs alle 'sprekende gevels'. Om deze te downloaden klikt u hier.

Lees meer

Afdrukken

Kunst-Fietsroute


Op zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 van 11.00 tot 17.00 uur kunt u fietsend (of met de auto) een route afleggen en meer dan 30 kunstenaars bezoeken die buiten de veste van Middelburg hun atelier hebben. Dit jaar zijn er maar liefst 9 nieuwe deelnemers.

Het kunstaanbod in ateliers en tuinen is zeer gevarieerd en wordt gecompleteerd met activiteiten en demonstraties op en nabij de locaties. De locaties zijn herkenbaar aan de vlag van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg.

Onderstaand de routekaart. Deze kunt u ook hier downloaden of afhalen bij de Kunst- Fietsroutedeelnemers zelf.
Let op! Locaties met een * zijn alleen op zondag open.

Lees meer

Afdrukken

Van Klassiek tot Populair 2018

Van Klassiek tot Populair

De Werkgroep Van Klassiek tot Populair organiseert en coördineert optredens van meerdere kleine muziekgezelschappen met verschillende achtergronden en genres die met mini-uitvoeringen op bijzondere locaties de kunstroute levendig maken.

Op 1 april, eerste Paasdag, is het weer zover! Al onze deelnemers open hun deuren voor u. Dit jaar kunt u bij maar liefst 6 deelnemers terecht voor muziek door de Zeeuwse Muziekschool. De muziekanten zijn:

 • Blokfluitkwartet Alma del Core
  Marlies van Eenennaam
  Judith Koppejan
  Anne-Marie de Beer
  Marja Smet
  Repertoire o.a. Argentijnse tango’s
 • Klarinetduo
  Myrthe Prins
  Hans Niese
  O.a. duetten van J.S. Bach en klarinetduetten van W.A. Mozart. 
 • Tricycle, een singer-songwriters trio 
  Noëlle Sallent (lead zang en gitaar) 
  Vera van der Heijden (gitaar)
  Eva Mallekoote (back-up zang en gitaar) 
  Singer-songwriting met invloeden van pop en indie rock, ballads e.d. 
 • Brook & Fields, een singer-songwriters duo
  Marith van Beek(Brook)
  Roos van der Velde (fields)
  Sing and songwriting, eigen muziek en ook een aantal covers. 
 • Zangkwartet
  Het Middelburgs gelegenheidskwartet zingt klassiek. Van Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt: geestelijke werken en stukken over de liefde uit de afgelopen eeuwen.

  Onderstaand een schematische weergave welke artiesten u op welke lokaties kunt vinden en de adressen van de verschillende lokaties.

Lees meer

Afdrukken

De Smaak van Kunst

De werkgroep "De Smaak van Kunst" verzorgt voor de Kunst & Cultuurroute Middelburg tweemaal per jaar een fietstocht langs enkele deelnemers van de route. U maakt kennis met de kunstenaars en wordt begeleid door een gids. Met een versnapering op elk bezocht adres zal uw Smaak van Kunst-ervaring een compleet leuke dag zijn!

Lees meer

Afdrukken

Blijf op de hoogte!


U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondag van de maand bezoeken. Met uitzondering van januari.
Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan het contactformulier


Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.