Binnen de Kunst & Cultuurroute Middelburg zijn verschillende werkgroepen actief om speciale activiteiten en thema's gestalte te geven. Onderstaand een overzicht van deze activiteiten.

Tags: smaak van kunst, Kinderkunstweek , thema, Van Klassiek tot Populair, Middelburg Boekenstad, Kunstmarkt Middelburg, Werkgroep Poëzie, Sprekende Gevels, Thema's, activiteiten, thema-werkgroepen, Zeeuwse Gasten, Kunstfietsroute

Dichtbundel In stenen KCRM

Poëzie

De eerste zondag van november staat al bijna 2 decennia in het teken van verdichte taal. De werkgroep Poëzie organiseert en coördineert thematische voordrachten van Zeeuwse dichters op diverse locaties in de binnenstad. Dan gaat het ook om eigen uitingen waaronder ook voordrachten door de stadsdichter.

Poëziemanifestatie zondag 5 november 2017

De stad vol gedichten
De eerste zondag van de maand staat in het teken van verdichte taal. Dit jaar is het thema: het geheugen van de stad. Geheel passend in alle vieringen van de 800-jarige stadsrechten van Middelburg. Op twee locaties van de Kunst-en Cultuurroute dragen in totaal vijftien dichters voor uit eigen werk. Muziek en zang zullen de woorden omlijsten. Op de eerste locatie zal burgemeester Harald Bergmann de bundel in ontvangst nemen.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Middelburg Boekenstad

Werkgroep Middelburg Boekenstad organiseert en coördineert een grootschalige boekenmarkt in de openlucht met een divers aanbod. Gert-Jan de Rooij uit Middelburg doet dit in co-produktie met echtgenote Mimi de Rooij - de Hullu.
De 19e editie van Middelburg Boekenstad zal plaatsvinden op 7 mei 2017

Lees meer

Afdrukken E-mail

Van Klassiek tot Populair 2016

Van Klassiek tot Populair

De Werkgroep Van Klassiek tot Populair organiseert en coördineert optredens van meerdere kleine muziekgezelschappen met verschillende achtergronden en genres die met mini-uitvoeringen op bijzondere locaties de kunstroute levendig maken.

Op 6 maart 2016 is het weer zover! Naast de gebruikelijke gastvrijheid van alle deelnemers aan de Kunst & Cultuurroute heeft de werkgroep Van Klassiek tot Populair ook weer uitgepakt met mini-concertjes op verrassende plaatsen overal in de binnenstad. Dit jaar ziet het programma er als volgt uit:

Lees meer

Afdrukken E-mail

Kunstmarkt Middelburg

Op zondag 6 augustus vond, zoals elk jaar op de 1e zondag van augustus, de Kunstmarkt plaats, een evenement dat plaatsvindt onder de vlag van de Stichting Kunst- & Cultuurroute Middelburg.

Een gevarieerd gezelschap kunstenaars presenteerde tussen 12.00 en 17.00 uur zijn of haar creativiteit. Het aanbod aan kunst was zeer divers; uiteenlopend van schilderijen en tekeningen tot keramiek, sieraden, objecten vervaardigd van diverse materialen, fotografie en houtbewerking. En het is uiteraard niet alleen presentatie; het is een Kunstmarkt. Er kan dus ook gekocht worden.

Dit jaar waren, net als bij de vorige editie, ruim 60 deelnemende kunstenaars aan de markt. Daaronder zijn goede bekenden die al bij eerdere jaargangen van de partij waren. Maar daarnaast is het aantal nieuwe deelnemers verder uitgebreid. Bekend en vertrouwd dus, maar ook nieuw en onbekend.

Wilt u in 2018 ook uw werk op de Kunstmarkt tonen en verkopen? Meld u dan via dit contactformulier.

Foto: © Frans van Bergem.

Afdrukken E-mail

De Smaak van Kunst

De werkgroep "De Smaak van Kunst" verzorgt voor de Kunst & Cultuurroute Middelburg tweemaal per jaar een fietstocht langs enkele deelnemers van de route. U maakt kennis met de kunstenaars en wordt begeleid door een gids. Met een versnapering op elk bezocht adres zal uw Smaak van Kunst-ervaring een compleet leuke dag zijn!

Lees meer

Afdrukken E-mail

'Sprekende Gevels'

De werkgroep 'Sprekende Gevels' houdt zich bezig met het plaatsen van gedichten op gevels in de binnenstad van Middelburg. U heeft er misschien wel eens één gezien.
Als u een geschikte gevel hebt voor een nieuw gedicht kunt u zich aanmelden bij: deveraers at kpnmail punt nl
Te zijner tijd komt er een boekje met de gevels, gedichten en een plattegrond. Het moeten er in totaal ongeveer 25 zijn!! Dit project loopt een aantal jaren. Momenteel zijn er 21 sprekende gevels gerealiseerd. Via een plattegrond kunt u een wandeling maken langs alle 'sprekende gevels'. Om deze te downloaden klikt u hier.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Blijf op de hoogte!


U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondag van de maand bezoeken. Met uitzondering van januari.
Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan het contactformulier


Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.