19 Het Cultuurhuis Kuiperspoort

Kianoosh Gerami (Cairo 1981)

Kianoosh Gerami is een Iraans/Nederlands kunstenaar die woont en werkt in Zeeland. In 2004 haalde hij na een bachelor, een master in Kunst en Illustratie aan de ‘Art & Architecture Faculty of Azad University of Central Tehran. Van 2005 tot 2007 volgde hij een studie schilderen aan de Accademia di Belle Arti di Roma in Italië. Hij nam deel aan tientallen groepsexposities in binnen- en buitenland. Sinds 2010 woont Kianoosh in Zierikzee en heeft hij samen met zijn partner een galerie met kunst en design en het grafisch bureau EK-STUDIO. Daarnaast vervult hij diverse docentschappen, onder andere tekenen en schilderen in het Cultuurhuis Kuiperspoort in Middelburg

Kianoosh heeft zich langzamerhand in de richting van multimedia ontwikkeld met fotografie en animatiefilm. Zo werkte hij als artdirector in diverse filmprojecten die op verschillende internationale filmfestivals te zien zijn geweest. Ook geeft hij les in fotografie, vormgeving en multimedia disciplines.

Veel van het werk van Kianoosh Gerami is geworteld in het verkennen van zijn multiculturele achtergrond. Het is gebaseerd op onderzoek van herinneringen, geschiedenis, literatuur en kunst van het Oosten en het Westen. Als een visueel antropoloog zoekt hij naar de betekenis van een beeld of woord in een cultuur en plaatst deze in een nieuwe visuele en culturele context. Via verschillende media zoals een installatie, schilderij, sculptuur en computationele beeldvorming probeer hij het resultaat van zijn zoektocht tastbaar te maken voor de kijkers.

cultuurhuis003
cultuurhuis002
cultuurhuis007
cultuurhuis009
cultuurhuis004
cultuurhuis006
cultuurhuis005
cultuurhuis001
cultuurhuis008

Cultuurhuis Kuiperspoort
Zondag 5 maart van 13.00 tot 17.00
Cultuurhuis, Kuiperspoort 18, Middelburg

www.cultuurhuis-kuiperspoort.nl 
www.ek-studio.nl
email info@cultuurhuis-kuiperspoort.nl
insta @cultuurhuiskuiperspoort
facebook cultuurhuis kuiperspoort