22 GalerieGerritse

Van vrijdag 3 maart tot en met zaterdag 26 april 2023 toont GalerieGerritse werk van twee kunstenaars.
Op zondag 5 maart wordt de tentoonstelling geopend.
Voor de exacte tijd zie de website: www.galeriegerritse.nl
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en de eerste zondag van de maand van 13.00 - 17.00
U bent van harte welkom

 

Tijdens de Kinderkunstweek van 15 tot 26 maart verzorgt Leen van Duivendijk een aantal schilderworkshops voor kinderen. Het werk dat de kinderen hebben gemaakt wordt tentoongesteld in de galerie.

Sophia Kirst
.elegien des wassers richt zich op de cyclus van water. dat het leven op aarde circulair is. het leven heeft ritmes nodig. het herhaalt zich. het kan regenereren en ontwikkelen. als het een basis heeft. wat gebeurt er als deze basis langzaam wegvalt doordat mensen uit hebzucht gewelddadig de ritmes veranderen of ingrijpen in de natuurlijke kringlopen?
Sophia Kirst verwoordt het verlangen naar een utopisch landschap waarin we niet geconfronteerd worden met angsten voor de toekomst. deze landschappen worden gecreëerd in een proces waarbij het water verdampt, volgens de natuurlijke cyclus en alleen wat zij heeft toegevoegd blijft over.

Jeanine van der Linden
Opgegroeid in Zeeland, heeft Jeanine van der Linde altijd schoonheid en inspiratie gevonden in alles wat de zee haar biedt. Fossiele schelpen verzamelen uit lang vervlogen tijden, toen de natuur nog ongerept was. Nu zijn we getuige van een tsunami van plastic afval. Met elke inkomende golf groeit de ongelijkheid tussen mens en natuur. Herinneringen aan ongerepte kusten worden weggespoeld door plastic.
De collectie van Jeanine bestaat uit draagbare objecten. Het dragen van deze, soms kwetsbare objecten is een vorm van communicatie. Het gaat over het onder de aandacht brengen van vervuiling én de drang om de schoonheid van de natuur te koesteren. Door het natuurlijke en het niet-natuurlijke naast elkaar te plaatsen in haar ontwerpen, maakt Jeanine de negatieve beïnvloeding en het contrast zichtbaar.

Kinderkunstweek
GalerieGerritse vindt het belangrijk om ook kinderen in contact te brengen met kunst en kunstenaars. Op vrijdag 17 maart tussen 15:00 uur tot 17:00 uur en op de zaterdagen 18 en 25 maart tussen 14:00 uur tot 17:00 uur, kunnen per keer zo’n 8 kinderen in een uur water leren schilderen met Leen van Duivendijk. Hoezo water schilderen? Water kan je vriend zijn maar ook je vijand.
Denk maar aan de Ramp van ’53. Je kunt je ook verwonderen over het gewoonste dat er is: water. Er wordt gewerkt met verf op karton en de werken van de kinderen worden tijdelijk in de galerie tentoongesteld.
Aanmelden via de website www.kinderkunstweek,nl

Leen van Duivendijk
Leen van Duivendijk woont en werkt in Middelburg en schildert al meer dan 20 jaar water.. Hij is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen.

Jeanine sieraad 2 leen 2 sophia kirst