22 GalerieGerritse

Van vrijdag 5 mei tot en met zaterdag 29 april 2023 toont GalerieGerritse werk van Rien Dekker, Hetty Begheyn en Ellen Gerritse.

Op zondag 7 mei, om 14.00, wordt de tentoonstelling geopend door Antoinette van Duijn, classica. Rien Dekker zorgt voor live muziek. Met zijn akoestische gitaar, mondharmonica en zang brengt hij oude country & folk songs ten gehore van onder andere Johnny Cash, Hank Williams, Elvis en Bob Dylan.”

Openingstijden: vrijdag, zaterdag en de eerste zondag van de maand van 13.00 - 17.00

U bent van harte welkom!

 

Rien Dekker

Het werk van Rien Dekker doet sterk denken aan de Cobra-beweging, maar ook aan de Amerikaanse jaren 40. Verschillende werken van Picasso en Basquiat en wat meer recenter kunstenaars zoals Santiago, Paladino en Toma-L zijn van invloed op zijn werk. Bij de eerste schilderijen van Rien, was Cobra van grote invloed. Vervolgens is hij steeds meer op zoek gegaan naar zijn eigen stijl. De schilderijen van Rien bestaan meestal uit dikke lagen acrylverf, ze ontstaan als vanzelf tijdens het maken. Er is vooraf nooit een wezenlijk plan.

riendekker.nl

 

Hetty Begheyn
De inspiratiebron voor deze beelden van klei van Hetty Begheyn ligt, net als bij haar eerdere werk, bij beelden uit de oudheid: het magische en mythische daarvan.
In 2018 ontstond het eerste beeld van deze serie. Het volgende reageerde daarop en het volgende dáár weer op. Een proces van steeds weer zoeken naar eenvoud, simpele lijnen, harmonie. Uiteindelijk werden al die beelden voor haar als net opgegraven artefacten, met hun verweerde huid door eeuwenlang verblijf onder de grond, als leden van eenzelfde ‘stam’. Een stam vol verhalen en mythen. Daardoor zijn alle beelden met elkaar en met haar verbonden.

panhof.net


Ellen Gerritse

Stel uw eigen broche samen.
Kies een, twee, drie of meer pinnen en creëer hiermee uw eigen sieraad.

In navolging van de serie robuust ontwierp Ellen Gerritse een serie kleiner werk in zilver, papierklei, granulaten en epoxy. Daarnaast zijn oorstekers te zien in dezelfde stijl.

galeriegerritse.nl/ellen-gerritse

expo mei juni ellen e1680688291460 hetty begheyn 2 250x300 rien 2 227x300