nlenfrdeitesuk

Poëziemiddag

Kunst- en Cultuurroute Middelburg
Organisatie: Werkgroep Poëzie

AdemtuinNa een jaar waarin veel moois verdampte maar ook nieuwe initiatieven opbloeiden, staat in november de eerste zondag van de maand weer in het teken van verdichte taal. Dichters dragen voor uit eigen werk. Ook zal Henri Looymans, voormalig stadsdichter van Middelburg, enkele gedichten ten gehore brengen uit de postuum verschenen bundel van Joop Buma, de onlangs overleden ‘emeritus stadsdichter’, zoals hij zichzelf graag noemde. Muziek en zang zullen de woorden omlijsten.

The Common House Elliott
Lange Noordstraat 48
Zondag 7 november 2021
14.00 – 17.00 uur

Optredende dichters:
Aschwin van den Abeele, Jorien Brugmans, Anna de Bruyckere, Ingeborg Haalboom, Peter Knipmeijer, Marcel Koopman, Coenraedt van Meerenburgh, leden van de Werkgroep Poëzie met het thema-gedicht ‘lucht’ en de huidige stadsdichter Raymond van de Ven. Tot slot Henri Looymans met gedichten uit de bundel Naar STROMPELEN in de oudste jaren, van Johannes Herman Buma.
Muzikale omlijsting: Yesterday’s Papers.
Gastheer: Karel Leeftink.

Dichtbundels
De bundel Ademtuin (2020) is in combinatie met de bundel Sintels (2019) voor 5,- te verkrijgen. Ademtuin kwam vorig jaar uit, maar kon vanwege de lockdown niet onder de aandacht worden gebracht. De dichtbundel Naar STROMPELEN in de oudste jaren van Johannes Herman Buma wordt gratis uitgereikt, zolang de voorraad strekt. Na afloop van de optredens is er gelegenheid na te praten en het glas te heffen.

Corona-maatregelen
Voor The Common House Elliott gelden dezelfde regels als voor de horeca: toegang alleen mogelijk met een QR-code, een negatief testbewijs van minder dan 24 uur geleden of een coronaherstelbewijs. Kom dus op tijd vanwege controle bij de ingang.