nlenfrdeitesuk

30 Atelier Hoed Gezien

 

Glaskralen; Een ambacht en kunstvorm die al 3600 jaar oud is en zichzelf nog steeds ontwikkelt.

Sabina Verkerk draait haar kralen op mandrellen of blaast holle kralen op een kleine blaaspijp.
Er worden verschillende technieken toegepast, die de kralen hun specifieke vorm of karakteristieke tekening in de kraal geven. Onder andere de leafbead, hollowbead, implosionbead, en een mix van technieken.
Sabina werkt vanuit haar atelier in Kapelle onder de werknaam SabinaBeads. Ze maakt en verwerkt eigenhandig gemaakte kralen in tijdloze sieraden.

De glassieraden van Sabina Verkerk zijn van 6 november tot 4 december 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.
U ziet een verzameling sieraden zoals ringen, hals- en oorsieraden waarin duidelijk de verschillende technieken herkenbaar zijn.
Het is de moeite waard om het tuinpad op te lopen om de glassieraden van Sabina goed te bekijken.

Tijdens de Kunst- en Cultuurroute op zondag 7 november is Sabina Verkerk tussen 13.00 en 17.00 u. aanwezig bij atelier Hoed Gezien, Nadorstweg 38 te Middelburg. Dan geeft ze uitleg over de technieken, materialen en glassoorten waarmee ze werkt. Ze geeft demonstraties met een gasbrander. Dat ziet er spectaculair uit. Komt u kijken, een kopje thee drinken en inspiratie opdoen?

Kijk voor een voorproefje op www.sabinabeads.com

Sabina Verkerk 1 Sabina Verkerk 2 Sabina Verkerk 3