08 CBK Zeeland

Expositie Land&Hand Zeeland
11 oktober t/m 22 november 2023
Land&Hand

Het werk van vakmensen was vroeger vaak een afspiegeling van de directe omgeving. Vakmanschap en materialen uit het nabije landschap waren onlosmakelijk verbonden. Denk bijvoorbeeld aan riet, klei, schapenwol en houtsoorten. Met de opkomst van industrialisatie, globalisering en het wereldwijde transport van goederen is dat verband verwaterd. Nu weten we vaak niet eens hoe onze spullen gemaakt zijn of waar ze vandaan komen.

Land&Hand is een meerjarig project van KETTER&Co* over de wisselwerking tussen landschap, materiaal en het vakmanschap dat eruit voortkomt. Met het project ontwikkelt KETTER&Co regionale samenwerkingen tussen onderwijs, (culturele) ondernemers, landschapsorganisaties en lokale overheden. Het initiatief streeft naar een cyclisch bewustzijn bij studenten, een herwaardering van het vakmanschap en de emancipatie van de vakman in het algemeen.

*KETTER&Co is een collectief van makers, denkers en ontwerpers dat streeft naar een duurzame samenleving. Wij initiëren en ontwikkelen projecten waarin samenwerking en zorg voor morgen centraal staan.

Expositie
Naast verschillende tools en lesmethodes zullen ook uitkomsten van studenten te zien zijn. In korte videoverslagen komen studenten, docenten, stakeholders en teamleiders aan het woord.

CBK Zeeland, Balans 17, Middelburg, tel. 0118-611443, info@cbkzeeland.nl.
Openingstijden: ma t/m vr 9.00-17.00 uur, 1ste zo vd mnd 13.00–17.00 uur
November is de maand van de kunstuitleen. CBK Zeeland/De kunstuitleen is extra open op zaterdag 4-11-18 en 25 november en op zo 5 november van 13.00 tot 17.00 uur .

KCRM afbeelding Land en Hand