Caroline van der Vegt

Expositie Caroline van der Vegt bij Ruimte voor kunst

Een expositie van het latere werk, 2001 -2015, van beeldend kunstenaar Caroline van der Vegt bij Ruimte voor Kunst van Dick de Bruijn. De nadruk ligt op de periode 2008-2015 ook wel de Middelburgse Periode genoemd.

Er is sprake van een vruchtbare, duidelijk afgebakende periode, waarin het oeuvre zich welhaast uitkristalliseert in een geheel eigen vormen-, taal- en kleurgebruik. Gezien de grote productie in dit tijdvak lijkt het wel of er haast is geboden, want het einde lijkt in zicht te komen en de ingeslagen weg moet wel tot het einde worden afgelegd. Dit is geen letterlijk te nemen constatering, er is immers altijd al sprake geweest van een strenge werkdiscipline en een obsessieve werklust. Bedoeld is eerder een loutering, die zichtbaar wordt in een definitief gevonden idioom.

Er is tevens een kunstboek dat is getiteld: Caroline van der Vegt, werken 2001 - 2015. De nadruk ligt met name in de periode vanaf 2008 tot en met 2015. Dit zou ook de ‘Middelburgse periode’ genoemd kunnen worden, aangezien Van der Vegt in die tijd in Middelburg verbleef.

Foto PH.GJ.vanROOIJ dickdebruijn art on paper2

De publicatie
Het boek Caroline van der Vegt, werken 2001 – 2015 is een full colour-uitgave, 100 pagina’s, a4 formaat, met tekstuele bijdragen van Dick de Bruijn en Nico Out. De ontwerper is Reynoud Homan, de uitgever is 99 publishers. Het boek wordt te koop aangeboden voor € 25,-.

 carolinevandervegt

 carolinevandervegt

Meer informatie:

Ruimte voor Kunst
Dick de Bruijn
Singelstraat 13
4331 SR Middelburg
tel. 06 25068730

Openingstijden:

Iedere zaterdag van 13 tot 16 uur en op afspraak
Elke 1e zondag van de maand tijdens de Kunst- en Cultuurroute van 13 tot 17 uur.

Belééf Kunst & Cultuur

Blijf op de hoogte!

U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondagmiddag van de maand bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van januari.

Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan de gegevens op de contactpagina.

vervaardigd door De Jong One!

© 2013-2020 Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg