• Start
  • Nieuws
  • Homerus en Dante Alighieri te gast bij Toos van Holstein
Alma del Core bij Toos van Holstein

Homerus en Dante Alighieri te gast bij Toos van Holstein

Toos van Holstein, Nederlands Briljanten Kunstenaar 2016, maakt naast schilderijen en beelden ook graag steendrukken. Met die oude, bewerkelijke techniek, jammer genoeg door steeds minder kunstenaars beoefend, illustreert ze bijvoorbeeld nieuwe uitgaven van klassiekers als de Ilias en Odyssee van de oude Griek Homerus.

Maar ook de oude IJslandse sagen uit de Edda, de heiligenlevens van Sint Nicolaas en Sint Catharina, de Divina Commedia van middeleeuwer Dante of The Four Freedoms van de 20e eeuwse Amerikaanse president Roosevelt inspireren haar tot steendrukken, zeefdrukken en tekeningen.

Over al die technieken en de bijbehorende kunstboek uitgaven vertelt ze u graag op deze zondag waarop diverse locaties in de stad van Middelburg even de leukste boekenstad van Nederland maken. 

Meer informatie

Meer informatie over Toos van Holstein is te vinden op haar website www.toosvanholstein.nl en haar YouTube-kanaal https://www.youtube.com/user/TOOSvanholstein 

Atelier Toos van Holstein
Korendijk 56
4331 HP Middelburg
tel. 0118 642071
email: toos@toosvanholstein.nl 

O877 Cantare3

Belééf Kunst & Cultuur

Blijf op de hoogte!

U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondagmiddag van de maand bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van januari.

Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan de gegevens op de contactpagina.

De Jong One!

© 2013-2019 Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg