• Start
  • Nieuws
  • Expositie 'Vilt aan de muur' bij Stichting Padma Zeeland
Expositie Vilt aan de muur bij Stichting Padma Zeeland

Expositie 'Vilt aan de muur' bij Stichting Padma Zeeland

Van 27 september tot en met 15 januari exposeren Angeline Kriek, Anja van der Weijde en Keetje van der Koogh met speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt viltwerk. De tentoonstelling krijgt tijdens de poëziemaand november extra verdieping door de gedichten die Wim Haazen bij diverse viltwerken heeft gemaakt.

Alle drie brengen een ruime ervaring mee met allerlei technieken. Angeline Kriek is al zo’n 15 jaar met vilt bezig en er nog lang niet op uitgekeken. Ze heeft diverse textielopleidingen gedaan, waaronder de opleiding Textile Art in Amsterdam. Anja van der Weijde heeft jarenlange ervaring met quilten en is ook enthousiast over het vilten. Keetje van de Koogh heeft een achtergrond in het meubelmaken en heeft de viltacademie in Essen afgerond.

Hun inspiratiebronnen zijn: oude meesters, de migratie van mensen, de vervuiling van de zee en berglandschappen. Sinds 2 jaar komen ze regelmatig bij elkaar om een dag samen te vilten. De meerwaarde daarvan is een groeiend enthousiasme, focus en motivatie, onderlinge feedback, inspiratie en uitdagingen. Zij zijn mede daardoor alle drie in hun werk gegroeid. De verschillende soorten wol en het verschil in werkwijze geeft voor ieder van hen eigen resultaten.

fototonha3
© Angeline Kriek

fototonha4© Anja van de Weijde
fototonha2© Keetje van de Koogh

Meer informatie

Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg op zondag 6 oktober, 3 november en 1 december zijn de kunstenaressen in Padma aanwezig. 
Bezoekers zijn die dagen tussen 13:00 tot 16:00 uur welkom in:

St. Padma Zeeland (gevestigd in een monumentale voormalige school uit 1893)
Verwerijstraat 51a
4331 TB Middelburg
E-mail: info@padma.nu

De tientallen werken zijn ook op werkdagen te bekijken in de gangen en de koffie- en theeruimte ‘de Zonnebloem’ in Padma. Informeer naar de actuele openingstijden via info@padma.nu

 

Belééf Kunst & Cultuur

Blijf op de hoogte!

U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondagmiddag van de maand bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van januari.

Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan de gegevens op de contactpagina.

De Jong One!

© 2013-2019 Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg