• Start
  • Nieuws
  • Vogelaar Arjen van Gilst exposeert bij Padma
vogelaar Arjen van Gilst

Vogelaar Arjen van Gilst exposeert bij Padma

Padma toont in de maanden april, mei en juni een expositie van vogelaar Arjen van Gilst.
Zijn werken zijn impressies van dieren en landschappen in olieverf, gebaseerd op een reis naar Bolivia en waarnemingen in Klein-Valkenisse en de Zandvoortseweg, op Walcheren.

Op deze tweede solo-expositie van vogelaar Arjen van Gilst worden eerder in Kapelle geëxposeerde werken en enkele nieuwe olieverfschilderijen getoond. Er zijn impressies van dieren en landschappen te zien. Deze zijn gebaseerd op eigen, vastgelegde waarnemingen. Sommige landschappen zijn opgebouwd uit panoramische drieluiken.
Een deel is geïnspireerd op natuurbelevingen tijdens een reis naar Bolivia, in 2002. Naast een meerdaagse reis door het Andesgebergte werd toen ook de bovenloop van de Amazone aangedaan. Jaren later heeft dit geresulteerd in verschillende werken.

Apen in de Pampas Rio Yacuma Bolivia

Verder worden er recentere interpretaties getoond van Walcherse landschappen en natuurwaarnemingen. Twee drieluiken vertolken ervaringen langs de Zandvoortweg, op Walcheren, nabij Middelburg.

Andere schilderijen zijn gebaseerd op waarnemingen in het duingebied nabij Klein Valkenisse, waar de maker als vrijwilliger insecten monitort voor Staatsbosbeheer. Naast een impressie van een overvliegende Velduil en Zeearend, is er ook een werk te zien van de zeldzame Lammergier. Vervolgens zijn er diverse insecten verwerkt op kleinere doeken.


Zeearend Klein Valkenisse

Meer informatie

Het werk van Arjen van Gilst is te zien bij Stichting Padma
Stichting Padma Zeeland
Verwerijstraat 51a
4331 TB Middelburg
info@padma.nu

Belééf Kunst & Cultuur

Blijf op de hoogte!

U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondagmiddag van de maand bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van januari.

Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan de gegevens op de contactpagina.

De Jong One!

© 2013-2019 Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg