• Start
  • Nieuws
  • Rik Kooke, bioloog-fotograaf exposeert in Pakhuis 22
Rik_Kooke_bij _pakhuis22

Rik Kooke, bioloog-fotograaf exposeert in Pakhuis 22

Boek & Beeld

Rik Kooke (bioloog-fotograaf) maakt foto’s en boeken en komt hierover zaterdag 4 en zondag 5 mei om 16.00 uur vertellen. Onno Jongewaard toont beelden in steen, gips en hout 

De complexe interactie tussen mens en natuur staat centraal in het werk van bioloog - en fotograaf Rik Kooke die de mens ziet als een onderdeel van het geheel, afhankelijk van de natuur, en niet andersom waarbij de mens zich ziet als optimum van de schepping of evolutie. Drie van zijn laatste projecten zijn:

  • het boek “Monster van Brabant” over de wilde zwijnenproblematiek in Noord-Brabant. Over de jacht het eigen denken daarover in relatie tot de realiteit zwijn en onderzoek met een conceptueel documentaire aanpak mijn eigen denken in relatie tot de realiteit van de boer en de jager.
  • het boek “Bialowieza”, een poëtisch beeldverhaal over één van de laatste oerbossen in Europa, het Bialowieza woud in Polen. Rik neemt je mee naar de diepe, donkere uithoeken van dit geheimzinnige woud en laat zien hoe je langzaam onderdeel wordt van het oerbos.
  • “Ode aan de Nederlandse kip”, twintig portretten van Nederlandse hoenderrassen die tradities lang gefokt zijn binnen de provinciale grenzen en waarbij de kennis van vader op zoon is doorgegeven. Dit cultureel erfgoed dreigt helaas verloren te gaan.

Beeldhouwer Onno Jongewaard toont een aantal abstracte beelden van steen, hout of gips in zijn Pakhuis 22.

20180522 DSC1276 Eikelburger haan 2

Meer informatie

Pakhuis 22
Onno Jongewaard
Oostkerkplein 22
4331TL MIDDELBURG
www.onnojongewaard.nl

20180418 DSC0321 Kuifhoen haan 1

20180411 DSC9921 Dierenpad

Belééf Kunst & Cultuur

Blijf op de hoogte!

U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondagmiddag van de maand bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van januari.

Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan de gegevens op de contactpagina.

De Jong One!

© 2013-2019 Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg