• Start
  • Nieuws
  • Nieuw: Atelier 28 van Francesco Antonietti en Andrea Cook
Atelier 28 van Francesco Antonietti en Andrea Cook

Nieuw: Atelier 28 van Francesco Antonietti en Andrea Cook

Met ingang van 5 mei start Atelier 28 als onze nieuwe deelnemer. Het is tegelijkertijd de opening van hun nieuwe atelier en de galerie. U ziet de werken van Andrea Cook en Francesco Antonietti. Zij werken 16 jaar samen als kunstenaars in Zeeland. Het atelier is gespecialiseerd in kunst in opdracht en heeft tevens een galerie met werken van hen tentoongesteld. Naast olieverven en aquarellen treft u er etsen aan. Regelmatig worden demonstraties gegeven hoe etsen gemaakt worden. Ook is er een hoekje ingeruimd met kunst als cadeautje: veelal Zeeuwse taferelen met kleine prijsjes.

Francesco Antonietti, geboren op 14 december 1950 te Aerdenhout, studeerde af in de vakken Tekenen en Kunstgeschiedenis aan de Akademie te Eindhoven.
Sinds 1976 legt hij zich , naast olieverf-schilderijen, intensief toe op het etsen : 'Een heerlijke techniek met een vleugje mystiek; de combinatie van technische aspecten en artistieke mogelijkheden spreekt mij aan. Etsen is zeer arbeidsintensief en er kan van alles misgaan; dat is tegelijkertijd ook de charme.'
Tot nu toe heeft hij 160 verschillende etsplaten vervaardigd, in opdracht van bedrijven, gemeentes en particulieren.

Andrea Cook komt uit Engeland alwaar ze architectuur heeft gestudeerd aan de Universiteit van Sheffield. Sinds 2003 werkt ze echter fulltime als kunstenares in Zeeland. Andrea wordt geïnspireerd door de kracht van eenvoud en het subtiele spel van kleuren in de natuur. De kust en de zee komen vaak voor in haar schilderijen en etsen.
De laatste jaren heeft het water haar ook steeds getrokken in de vorm van openwater-zwemmen en dan ook in de winter; het kleurenlandschap niet alleen ervaren als toeschouwer maar om het te beleven. Letterlijk om er in te duiken. Deze ervaring is duidelijk terug te zien in enkele van haar werken. 

zeeuwsbabbelaars

zee 52

 RaadhuisValkenswaard

Meer informatie

Pakhuis 22
Onno Jongewaard
Oostkerkplein 22
4331TL MIDDELBURG
www.onnojongewaard.nl

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 12.00-18.00 uur en op afspraak.
Tevens iedere 1e zondag van de maand van 13.00-17.00 uur tijdens de Middelburgse kunst- en cultuurroute. 

danceofpaint

Belééf Kunst & Cultuur

Blijf op de hoogte!

U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondagmiddag van de maand bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van januari.

Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan de gegevens op de contactpagina.

De Jong One!

© 2013-2019 Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg