foto Zeeuws Museum

Zeeuws Museum

'Het hart van het museum vormt de presentatie Dit is Zeeland'

Het Zeeuws Museum bevindt zich in het historische centrum van Middelburg. In de voormalige abdij ontdekt u de onverwachte eigenschappen van de provincie: van archeologische vondsten en wereldberoemde wandtapijten tot streekdracht, porselein en exotische objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen.

De uiteenlopende collectie staat centraal in vernieuwende tentoonstellingen die altijd een relatie hebben met het hier en nu.
Vergeet niet tijdens uw bezoek de verse streekproducten in ons museumcafé te proeven en een bezoekje te brengen aan de museumwinkel met originele Zeeuwse cadeaus.

Dit is Zeeland

Het hart van het museum vormt de presentatie Dit is Zeeland. Hoe vertel je op een actuele en aansprekende wijze het verhaal van Zeeland met zo’n uiteenlopende collectie? Wars van chronologie en conventies, brengt de tentoonstelling vele perspectieven op de cultuur en geschiedenis van Zeeland samen.
Honderden collectiestukken vertellen een verhaal over Zeeuwen door de eeuwen heen. Uiteraard is in dit verhaal ruimte voor topstukken als Gebed voor de maaltijd van Jan Toorop, Blauwe Boom met golvende lijnen I van Piet Mondriaan en de beroemde Zeeuwse wandtapijten maar ook hedendaagse kunst.

Wisseltentoonstellingen & Wonderkamers

Laat u ook verrassen door de wisselende, veelal hedendaagse tentoonstellingen die altijd een link hebben naar de collectie en Zeeland. En mis vooral niet de Wonderkamers in de nok van het gebouw. In drie grote houten transportkisten, zijn kabinetten ingericht met de uitstraling van de historische Wunderkammer.

Kijk voor activiteiten en meer informatie op www.zeeuwsmuseum.nl

Fotografie Pim Top

Fotografie Pim Top

Adres

Het Zeeuws Museum
Abdij
4331 BK MIDDELBURG
Telefoonnummer: 0118 65 30 00
www.zeeuwsmuseum.nl

Fotografie Pim Top

Openingstijden

Het museum is het hele jaar open van dinsdag tot en met zondag 11.00 uur - 17.00 uur
1e en 2e paasdag, Hemelvaartsdag,
1e en 2e pinksterdag, 2e kerstdag
Koningsdag

Feestdagen gesloten:
1e kerstdag, nieuwjaarsdag

Entree:

Kinderen t/m 18 jaar gratis
Museumkaart gratis
Volwassenen € 11,00

Belééf Kunst & Cultuur

Blijf op de hoogte!

U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondagmiddag van de maand bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van januari.

Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan de gegevens op de contactpagina.

vervaardigd door De Jong One!

© 2013-2020 Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg