instagram57facebook 

08 Zeeuws Museum (entree verschuldigd)

'Het hart van
het museum
vormt de
presentatie
Dit is Zeeland'

Het Zeeuws Museum bevindt zich in het historische centrum van Middelburg. In de voormalige abdij ontdekt je de onverwachte eigenschappen van de provincie: van archeologische vondsten en wereldberoemde wandtapijten tot streekdracht, porselein en exotische objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen.

De uiteenlopende collectie staat centraal in vernieuwende tentoonstellingen die altijd een relatie hebben met het hier en nu.
Vergeet niet tijdens uw bezoek de verse streekproducten in ons museumcafé te proeven en een bezoekje te brengen aan de museumwinkel met originele Zeeuwse cadeaus.

Dit is Zeeland

Het hart van het museum vormt de presentatie Dit is Zeeland. Hoe vertel je op een actuele en aansprekende wijze het verhaal van Zeeland met zo’n uiteenlopende collectie? Wars van chronologie en conventies, brengt de tentoonstelling vele perspectieven op de cultuur en geschiedenis van Zeeland samen. Honderden collectiestukken vertellen een verhaal over Zeeuwen door de eeuwen heen. Uiteraard is in dit verhaal ruimte voor topstukken als Gebed voor de maaltijd van Jan Toorop, Blauwe Boom met golvende lijnen I van Piet Mondriaan en de beroemde Zeeuwse wandtapijten maar ook hedendaagse kunst.

Wisseltentoonstellingen & Wonderkamers

Laat je ook verrassen door de wisselende, veelal hedendaagse tentoonstellingen die altijd een link hebben naar de collectie en Zeeland. En mis vooral niet de Wonderkamers in de nok van het gebouw. De wanden van de Wonderkamers zijn door beeldend kunstenaar Pepijn van den Nieuwendijk (Cirque de Pepin) voorzien van meer dan 100m2 surrealistische wandschilderingen.

Kijk voor activiteiten en meer informatie op www.zeeuwsmuseum.nl

 


 

 

 

Bezoekers-in-de-Wandtapijtenzaal-Zeeuws-Museum---foto-door-Viorella-Luciana-Wandtapijten
05152017ZeeuwsMuseum005-We-Make-Carpets-Fotografie-Pim-Top
05152017ZeeuwsMuseum014
Zeeuws-Museum--Fotografie-Pim-Top

 

 

 

Adres

Het Zeeuws Museum
Abdij
4331 BK MIDDELBURG
Telefoonnummer: 0118 65 30 00
www.zeeuwsmuseum.nl

 

 

Openingstijden

Openingstijden en prijzen

 

 

 

 

 

Alle getoonde foto's zijn eigendom van het Zeeuws Museum